Concert a L'Auditori 01
Schoenberg i Beethoven
8, 9 i 10 de març 2013
Concerts

Novena Simfonia de Beethoven amb l'Orquestra i Cor del Liceu

Aquest concert neix de dos poemes sobre la pau i la fraternitat. 

El primer, An die Freude (A la joia) de Friedrich von Schiller (1785), que Beethoven va descobrir corprès quan tenia 20 anys. La Novena és un projecte que l’autor va culminar després de lustres de feina i més de dues-centes revisions. El resultat: una de les simfonies que ha sobrepassat la categoria del so per convertir-se en una icona musical amb vida pròpia. 

El segon, Friede auf Erden (Pau a la Terra), escrit pel literat suís Conrad Ferdinand Meyer (1825-1898). Schönberg va començar a musicar aquest poema el 1906, construint una obra per a cor sol, just quan el seu llenguatge musical evolucionava més enllà de l’harmonia tradicional. Fins i tot els cors més avesats a la música moderna tenien dificultats per cantar-lo, i l’autor hi va crear un discret acompanyament orquestral. Escrit en temps de pau, quan es va reposar el 1923 a Frankfurt, dirigit per Hermann Scherchen, Schönberg va dir al seu col·lega: “Friede auf Erden és una il·lusió, per a cor mixt, una il·lusió possible quan el vaig compondre i l’harmonia entre éssers humans era possible... Des de llavors m’he esporuguit, i he vist que la pau a la Terra és només possible si es vigila molt, com passa amb l’harmonia”. 

PROGRAMA

Arnold Schönberg: Friede auf Erden, op. 13
Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 9, op. 125 

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu
Josep Pons
, director
Julia Bauer, soprano
Nadine Weissmann, mezzosoprano
Mikhail Vekua, tenor
Attila Jun, baix

Més informació i biografies


Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

Concerts a L’Auditori

L’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, que és part essencial de la història i del prestigi de la institució, han estat convidats també a L’Auditori de Barcelona, al llarg de la temporada 2012-2013, on celebraran —dirigits, respectivament, pel seu nou titular Josep Pons i pel director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Pablo González— dos grans concerts. L’Orquestra i el Cor del Liceu interpretaran la Novena Simfonia de Beethoven i l'OBC interpretarà, amb el Cor del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Requiem de Giuseppe Verdi, commemorant el bicentenari del naixement del compositor. 

En col·laboració amb 

Propers Concerts: abril 2013,  Requiem de G. Verdi

Març 2013
L'Auditori
Divendres 8 21:00 -
Dissabte 9 19:00 -
Diumenge 10 11:00 -

INFORMACIÓ I VENDA DE LOCALITATS

www.auditori.cat