Concert a L'Auditori 02
"Requiem" de Verdi
12, 13 i 14 abril 2013
Concerts

L’OBC i el Requiem de Verdi

Tot i ser un creient més aviat escèptic, Verdi era un home d’una profunda espiritualitat. I coneixia prou bé el repertori religiós: havia estat assistent de l’organista de la catedral de Busetto. Revisant la partitura original abans de l’estrena milanesa (22 de maig de 1874), el director Hans von Bülow va definir aquest Rèquiem tan popular –amb prou sornegueria– com “l’última òpera de Verdi, vestida amb sotana”.

Certament, la textura melòdica d’aquesta obra l’allunya dels estils canònics de la música religiosa occidental. Verdi, que després de Nabucco i la trilogia popular (Rigoletto, Il Trovatore i La Traviata) es podia reivindicar justament a ell mateix com el compositor més famós del món, la va escriure amb una llibertat estètica que l’apropa al gènere operístic. 

Els orígens de la peça es remunten al 1868, quan, amb motiu de la mort de Rossini, Verdi va proposar als mandataris de Bolonya una missa de difunts escrita pels millors compositors italians. El projecte no va fructificar, i el compositor –que ja tenia esbossos – el va acabar component tot sol, també colpit per la mort de l’escriptor i pare de la pàtria italiana Alessandro Manzoni, per qui sentia una autèntica devoció. Això explica la intensitat d’una obra titànica, amb autèntiques espurnes d’emoció i que demana el màxim esforç vocal als solistes i al cor.

PROGRAMA

Giuseppe  Verdi:  Requiem

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Pablo González, director

Maria Luigia Borsi, soprano
Ildiko Komlosi, mezzo
Russell Thomas, tenor
Riccardo Zanellato, baix

Cor del Gran Teatre del Liceu
Jose Luis Basso, director

Cor de Cambra del Palau

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

Concerts a L’Auditori

L’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, que és part essencial de la història i del prestigi de la institució, han estat convidats també a L’Auditori de Barcelona, al llarg de la temporada 2012-2013, on celebraran —dirigits, respectivament, pel seu nou titular Josep Pons i pel director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Pablo González— dos grans concerts. L’Orquestra i el Cor del Liceu interpretaran la Novena Simfonia de Beethoven i l'OBC interpretarà, amb el Cor del Liceu i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Requiem de Giuseppe Verdi, commemorant el bicentenari del naixement del compositor. 

En col·laboració amb 

Abril 2013
L'Auditori
Divendres 12 21:00 -
Dissabte 13 19:00 -
Diumenge 14 18:00 -

INFORMACIÓ I VENDA DE LOCALITATS

www.auditori.cat