Per amor a les arts

El Liceu col·labora un any més amb el cicle que impulsen la Filmoteca i el Museu Nacional d'Art de Catalunya

Descarrega't el programa (PDF)

Per tercera temporada consecutiva el Gran Teatre del Liceu participa del cicle Per amor a les Arts, que organitzen conjuntament la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El món de l’òpera i el del cinema de nou units per retroalimentar tota la resta de disciplines culturals, en diferents formes i gèneres. Juntament amb el Liceu es sumen al projecte L’Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Institucions culturals que aporten les especialitats respectives a la programació d’un cicle que busca la sintonia entre programacions i pel·lícules derivades dels mateixos textos, partitures, espais escènics i arquitectònics o pintures.

 

La col·laboració del Liceu s’inicia el proper 16 d'octubre amb el film Candide ou l’optimisme au XXème siècle (Nobert Carbonnaux, 1960) a propòsit de l'òpera còmica de Bernstein Candide, basada en el text de Voltaire, que es podrà veure el mateix mes en versió concert al Liceu. M. Butterfly (David Cronerberg, 1993) serà la proposta de la Filmoteca el 15 de gener vinculada a l'òpera de Puccini que torna al Liceu a principis del 2019. Un dels plats forts de la temporada liceista pel que fa al barroc és Rodelinda de Händel, que es podrà complementar amb el film Le roi danse (Gérard Corbiau, 2000) el 5 de març. La connexió cinematogràfica de l'òpera de Bizet Les pêcheurs de perles que arriba a la primavera al nostre escenari serà amb la pel·lícula The beach (Danny Boyle, 2000) el 14 de maig. Un dels darrers títols de la temporada, Tosca, torna al Liceu en producció pròpia i la versió a la gran pantalla sota el mateix títol, Tosca (Benoît Jacquot, 2001), es podrà veure a la Filmotec l'11 de juny.

Totes les sessions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya en dimarts a les 17h (entrada 4€)

© David Ruano

A més a més el Teatre Nacional de Catalunya programa del 2 al 25 de maig un text de nova creació, Orsini, a càrrec del dramaturg Aleix Aguilà i sota la direcció de Xicu Masó i la Companyia Solitària. L'espectacle, protagonitzat per Pol López, Júlia Barceló i Pau Viñals, ens situa en mig d'un casament on prenen especial protagonisme les restes de la bomba Orsini que un anarquista va llençar a la platea del Liceu durant la funció de Guillem Tell fa cent anys.