Carlos Álvarez

Tornar
Baríton

Nascut a Màlaga, va formar-se al Conservatori de la seva ciutat, paral·lelament als estudis de medicina. Des del seu debut, l’any 1990, ha cantat als principals teatres d’òpera del món, com el Teatro alla Scala de Milà, Metropolitan Opera de Nova York, Wiener Staatsoper, Opéra National de París, així com a pràcticament tots els teatres espanyols. L’han dirigit batutes com Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Riccardo Chailly o Seiji Ozawa.

L’any 2013 va rebre la Medalla d’Or del Gran Teatre del Liceu, que se suma a un gran nombre de distincions, entre les quals dos premis Grammy (2001 i 2005) o el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura de España (2003). Ha obtingut dos premis al millor cantant masculí de la crítica d’Amics del Liceu, per les seves successives actuacions al Festival Internacional Castell de Peralada interpretant Carlo Gérard (Andrea Chénier, 2014) i Jago (Otello, 2015).

Recentment ha debutat en els rols de Guillaume Tell, Falstaff i Scarpia (Tosca).

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 1995/96 amb Giovanna d’Arco, i ha hi tornat en diverses ocasions, la darrera amb Rigoletto aquesta temporada.

Temporades Anteriors

1995/96
Giovanna d’Arco (Giacomo)
Giuseppe Verdi