Descobreix les òperes més literàries

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu col·laboren plegats per segon any consecutiu a través del LiceuBIB, un projecte que amb els recursos propis dels clubs de lectura convida a llegir textos literaris que d’alguna manera han esdevingut punt de partida d’una sèrie d’òperes programades en la present temporada 2017/18.

Amb l’objectiu de promoure la cultura literària i operística, al llarg de la passada edició el LiceuBIB va comptar amb una trentena de biblioteques públiques col·laboradores a tot el territori català i gairebé nou-cents lectors/espectadors.

Com a novetat d’enguany, l’oferta s’amplia amb un ballet i una òpera adreçats a la creació de clubs d’audició musical.

El Departament de Cultura principalment facilitarà a les biblioteques els exemplars per llegir, reforçarà les col·leccions sobre òpera amb la compra de lots de llibres i oferirà formació per a les persones que han de conduir les sessions dels clubs.

Paral·lelament, el Liceu proporcionarà a les biblioteques participants una conferència d’introducció a cada obra operística, seleccionarà recursos d’interès per als clubs i oferirà avantatges per assistir a les representacions de les òperes.

Al llarg de la temporada 2017/18 es treballaran les següents obres:

  • Roméo et Juliette en versió ballet i versió òpera de Charles Gounod / Romeu i Julieta, William Shakespeare
  • Tristan und IsoldeRichard Wagner / El romanç de Tristany i Isolda, Joseph Bédier
  • L’elisir d’amoreGaetano Donizetti / (sense lectura literària)
  • Manon LescautGiacomo Puccini / Manon Lescaut, Antoine François Prévost

Més informació   

Biblioteques participants