Totes les noticies

Dmitri Hvorostovsky deixa de cantar òpera escenificada

Barcelona, 13 de juny de 2017. Dmitri Hvorostovsky ha comunicat que deixa de cantar oficialment òpera escenificada. Aquesta decisió, que el mateix cantant ha pres a contracor degut al seu estat de salut, provoca la cancel·lació dels compromisos adquirits amb el Teatre a les òperes Un ballo in maschera i  Demon. El baix baríton Egils Siliņš encarnrà el Dimoni, rol que ja ha interpretat amb gran èxit a el festival de Bregenz, a l’Opernhaus Zurich i a l’òpera de Lituània. Al Liceu l’hem vist recentment com a holandès a L’holandès errant (Der Fliegende Höllander). Properament anunciarem el solista que interpretarà el rol de Renato a les funcions d’Un ballo in maschera del dia 7 i 10 d’octubre.

Egils Siliņš

Va néixer i estudiar a Letònia. El seu repertori inclou més de vuitanta-sis rols, entre els quals destaquen Scarpia (Tosca), Jago (Otello), Jochanaan (Salome), Barak (Die Frau ohne Schatten), Orestes (Elektra), Mandryka (Arabella), Grand-Prêtre (Samson et Dalila), Germont (La traviata), Boris Godunov, Don Giovanni o Tomski (Pikovaia dama), a banda de destacar en papers wagnerians com l’Holandès, Wotan/Wanderer (Der Ring des Nibelungen), Klingsor i Amfortas (Parsifal), Telramund (Lohengrin) o Kurwenal (Tristan und Isolde). Actua habitualment en teatres de renom, com el Teatro alla Scala de Milà, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera de Nova York, Opéra National de París, Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, Bayerische Staatsoper de Munic, Staatsoper d’Hamburg, La Monnaie de Brussel·les, Lyric Opera de Chicago, Royal Opera House de Londres o Teatro Real de Madrid. Ha treballat amb directors com Christian Thielemann, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Daniele Gatti, Fabio Luisi, Mariss Jansons, Sebastian Weigle i Kazushi Ono.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2002/03 amb Il viaggio a Reims i hi ha tornat amb Tiefland (2008/09) i Parsifal (2010/11).