Piotr Beczała

Tornar
Tenor

Nascut a Polònia, començà la seva formació vocal a la Katowice Academy of Music, on va rebre classes dels cantants Pavel Lisitsian i Sena Jurinac. El seu primer compromís professional va ser al Landestheater Linz (Àustria) i l’any 1997 entrà a formar part de la companyia de l’Òpera de Zuric. En aquesta ciutat suïssa va poder interpretar alguns dels seus rols més emblemàtics, com són Alfredo (La traviata), Edgardo (Lucia di Lammermoor), Faust (Gounod), Tamino (Die Zauberflöte), Elvino (La sonnambula), Riccardo (Un ballo in maschera) o Rodolfo (La bohème). A aquests rols, cal afegir-hi d’altres de destacats al seu repertori, com princesa Sou-Chong (Das Land des Lächelns, F. Lehár), duc (Rigoletto), cavaller Des Grieux (Manon), Roméo (Roméo et Juliette) o els papers centrals de Lohengrin, Werther i Ievgueni Onieguin.

Amb una carrera farcida d’èxits, destaquen les seves intervencions a teatres com el Teatro alla Scala de Milà, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper de Munic, Royal Opera House de Londres, Metropolitan Opera de Nova York, San Francisco Opera, Deutsche Oper i Staatsoper de Berlín i Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, entre d’altres.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2011/12 en el concert amb fragments de l’òpera Faust (Ch. Gounod), i hi ha tornat amb Werther (2016/17).

Temporades Anteriors

2011/12
Faust (concert) (Faust)
Charles Gounod