Per amor a les arts

El Liceu col·labora un any més amb el cicle que impulsen la Filmoteca i el Museu Nacional d'Art de Catalunya

Descarrega't el programa (PDF)

Per segona temporada consecutiva el Gran Teatre del Liceu participa del cicle Per amor a les Arts, que organitzen conjuntament la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. El món de l’òpera i el del cinema de nou units per retroalimentar tota la resta de disciplines culturals, en diferents formes i gèneres. Juntament amb el Liceu es sumen al projecte L’Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Institucions culturals que aporten les especialitats respectives a la programació d’un cicle que busca la sintonia entre programacions i pel·lícules derivades dels mateixos textos, partitures, espais escènics i arquitectònics o pintures.

La col·laboració del Liceu s’inicia el proper 28 de novembre amb la sessió doble de La femme s’à coté, de François Truffaut i Un chien andalou, de Luis Buñuel, a propòsit de la relació de Tristany i Isolda, l’òpera de Wagner que arriba al Liceu a finals d’any. El Romeo and Juliet neorealista de Renato Castellani, rodada a la mateixa Verona on té lloc l’acció, recrea la història shakespeariana de la mateixa manera que ho fa l’òpera de Charles Gounod inclosa en la programació del Liceu aquesta temporada.

El públic del Liceu enguany podrà gaudir del clàssic de l’òpera eslava Demon, d’Anton Rubinstein, al mateix temps que a la Filmoteca podrà veure Faust: Eine Deutsche Volkssage, del director F. W. Murnau. Finalment, ja al juny, serà el torn per descobrir una original mirada a la història de Manon Lescaut a través del film Manon, que signa el director japonès Yôichi Higashi. Serà aleshores quan l’òpera de Puccini estarà en cartell al Liceu.

Totes les sessions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya en dimarts a les 17h (entrada 4€)