Director general

Roger Guasch (Barcelona, 1966) és Doctor Enginyer Químic per l’Institut Químic de Sarrià, i ha realitzat diferents postgraus a ESADE i IESE.

És un executiu expert en la gestió d'empresa amb ampli recorregut i coneixement en empreses multinacionals, familiars, de diverses característiques i sectors, així com una àmplia experiència en les relacions amb les administracions i empreses públiques.

La seva trajectòria professional li ha permès desenvolupar i adquirir un profund coneixement en totes les àrees de negoci, amb una visió global, estratègica i de negoci enfocada a resultats i al client. Experiència demostrada en processos viabilitat, de reestructuració organitzativa, operacional i financera, així com d’innovació tecnològica, de producte i comercial.

En la darrera etapa professional l’experiència com a Director General des del 2011 (i posteriorment com a Administrador Provisional Únic del Grup L’Aliança anomenat per la Generalitat de Catalunya en maig 2012 a causa de la Intervenció del Grup Assegurador per part de la pròpia Generalitat de Catalunya) ha dissenyat i dirigit el projecte de viabilitat i sostenibilitat del Grup Aliança dirigint finalment la fusió amb la Mútua Divina Pastora, havent situat el Grup Aliança en una situació econòmica sostenible que ha permès aquesta fusió.

Anteriorment a la seva darrera etapa a l’Aliança, Roger Guasch ha ocupat llocs de responsabilitat directiva a empreses com Chupa Chups i Solving Efeso Consulting.

És coneguda la seva habilitat en la gestió d’equips sota entorns de crisi, canvi i necessitat d’innovació dels negocis, així com la seva capacitat de negociació sota aquests entorns.

Va ser nomenat Director General del Gran Teatre del Liceu el 4 d’octubre de 2013.