L'edició anterior

El passat 21 de juliol de 2017 a les 22h, 166 municipis de tot Espanya i d’Andorra van retransmetre en directe la nova producció d’Il trovatore de Verdi a espais públics i a la fresca.

Arc de Triomf (© A. Bofill)

Consulta AQUÍ la galeria d'imatges

A Barcelona la festa de l’òpera es va celebrar divendres 21 de juliol a les 22h a l’Arc de Triomf, emplaçament principal del Liceu a la Fresca per segon any consecutiu, i que va acollir la retransmissió en directe del programa especial del canal 33 presentat per Carolina Rosich i Jofre Font. A l’esdeveniment també hi van assistir els protagonistes d’Il trovatore, George Petean, Tamara Wilson i Piero Pretti, entre d’altres, la figurinista Mercè Paloma i el director general del Liceu Roger Guasch.

Plaza Mayor de Madrid (© Álvaro López / Ayuntamiento de Madrid)

Madrid es va sumar per primer cop al Liceu a la Fresca projectant Il trovatore a la Plaza Mayor, en la celebració del seu quart centenari. La periodista de Radio Clásica Eva Sandoval es va encarregar de presentar en directe el programa El Palco de La2, que va comptar amb la participació de la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann i el director d’escena Joan Anton Rechi.

A nivell estatal, la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” ha permès que llocs tan emblemàtics com l’esplanada situada davant del Museu Guggenheim de Bilbao, CaixaForum Sevilla, el Paseo del Salón de Granada, el Parc del Mar de Palma de Mallorca o la Plaza del Estaño de Las Palmas de Gran Canaria, entre molts d’altres, fossin l’escenari per a apropar l’òpera a la ciutadania.