Exposició al Balcó Foyer

L'elisir d'amore

Coincidint amb la programació de L’elisir d’amore, socis de l’entitat artística han fet, per a l’ocasió, una interpretació plàstica de l’obra i exposen els seus quadres al balcó Foyer . 

Fins al 28 de gener al Balcó Foyer,
a càrrec
del Reial Cercle Artístic

El Reial Cercle Artístic desembarca al Gran Teatre del Liceu amb una exposició de socis al balcó Foyer.

Coincidint amb la programació de l’òpera L’elisir d’amore de Gaetano Donizetti diversos artistes del Cercle Artístic han fet, per a l’ocasió, una interpretació plàstica de l’obra i exposaran els seus quadres al Balcó Foyer, un dels espais més emblemàtics del teatre situat a la Rambla. La mostra, que s’emmarca en els actes de commemoració del 20è aniversari de la reobertura del Liceu, neix fruit d’un acord entre ambdues institucions culturals per unir arts plàstiques i òpera i apropar al públic una altra manera de concebre aquest gènere musical.

L’exposició, que es podrà veure del 7 de gener i fins al 28 del mateix mes, permet fer un recorregut per 17 pintures dissenyades pels socis i alumnes de l’Institut Barcelonès d’Art –braç acadèmic del Cercle Artístic–. Els artistes han defugit la il·lustració operística i han fet una interpretació de la peça a partir dels dos elements més representatius de l’òpera de Donizetti: el vi (l’elixir de l’amor) i l’ària Una furtiva lacrima. De tots els quadres exhibits, un jurat tècnic valorarà quina de les pintures ha recollit millor l’esperit de L’elisir d’amore.

Membres del Gran Teatre del Liceu, del Gremi Galeries d'Art Catalunya i del Cercle Artístic seleccionen la pintura del soci Martín Ledesma per ser la que millor ha plasmat l’esperit de L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti. Ledesma gaudirà d’un abonament al Liceu per a tota la temporada.