Els nibelungs en cinema
Die Nibelungen
Fritz Lang
Abril 2013
Òpera

Cinema al Liceu

Una obra mestra de la història del cinema èpic recuperada ara per la Filmoteca de Catalunya

El Liceu recorda l’esplendor de les grans estrenes del cinema mut i esdeveniments socials i artístics, com fou la presentació d’aquesta obra clau del cinema alemany a l’UFA-Palast de Berlín l’any 1924.

Els nibelungs és un film de Fritz Lang en dues parts –La mort de Siegfried i La venjança de Kriemhild–, mut, en blanc i negre, amb música de Gottfried Huppertz. Escrit amb la seva muller Thea von Harbou, van partir de les fonts utilitzades per Wagner en la seva Tetralogia, però sense seguir-ne la trama, i també de l’obra de Friedrich Hebbel Die Nibelungen (1862). La primera part fou utilitzada posteriorment per la propaganda nazi, però la segona, molt diferent estilísticament, fou prohibida.

      
      


El Gran Teatre del Liceu se suma a la celebració de l’obertura de la nova seu de la Filmoteca de Catalunya amb la projecció de la superproducció dels Estudis UFA dirigida per Fritz Lang i la interpretació en directe de la partitura original de Gottfried Huppertz. 

Film de Fritz Lang. Recuperat per la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya. Música: Die Nibelungen, op. 25 de Gottfried Huppertz.

Projecció patrocinada per
 

Abril 2013
Dissabte 27 18:30 -

Preus

39,25 €

VENDA DE LOCALITATS

 • Liceu Directe (online)
 • Ticketmaster (online/smartphone)
  902 53 33 53 
  +34 93 274 64 11 (Internacional)
  Caixers de "la Caixa"
 • Taquilles del Liceu
  C/ Sant Pau, 1 (mapa)

Durada

5 hores i 30 minuts
amb una pausa de 40 minuts