Iolanta Versió concert
Piotr I. Txaikovski
Gener 2013
Òpera

Debut d'Anna Netrebko al Liceu

La visita dels cossos estables del Teatre Mariinski, amb la participació estel·lar d’Anna Netrebko, constitueix una oportunitat excel·lent per descobrir l’exquisida partitura de Txaikovski, una raresa, tresor històric de la lírica eslava, que poques vegades és interpretada en els teatres d’òpera occidentals.

Iolanta (Sant Petersburg, 1892), obra de refinat lirisme, situa en època medieval una princesa cega de naixement, a la qual el pare ha envoltat de persones que li han ocultat l’existència del sentit de la vista per evitar-li el dolor de saber-se invident. Un metge oriental assegura tenir el remei per donar la vista a Iolanta, però només serà eficaç si ella pren consciència de la seva realitat, a la qual cosa s’oposa el pare protector. Arriba un cavaller que s’adona de la situació, s’enamora de la princesa, li explica el que és la llum i el color i diu que està disposat a casar-s’hi. La indignació del pare esdevé l’alegria de tots quan el remei proposat li dóna la visió.


Òpera en un acte. Llibret de Módest Ílitx Txaikovski basat en Kong Renés Datter de Henrik Hertz traduït del danès per Fiódor Miller. Música de Piotr Ílitx Txaikovski. Estrenada el 6 de desembre de 1892 al Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

Estrena al Gran Teatre del Liceu.

Gener 2013
Dijous 10 20:00 -
Diumenge 13 17:00 -

Preus

11,75 €, 33,50 €, 46 €, 66 €, 96,25 €, 137,75 €, 172,50 €, 233 €

Durada

2 hores.