L'holandès errant Versió concert
Der fliegende Holländer
Richard Wagner
Setembre 2012
Festival Bayreuth <

La primera redempció per l’amor de Wagner

Els wagnerians més estrictes fixen en aquesta òpera la frontera per reconèixer els primers indicis de l’autèntic geni de Richard Wagner. El cas és que en L’holandès errant ja existeixen gairebé tots els temes que esdevindran l’obsessió del mestre alemany, com ara la redempció per l’amor.

Der fliegende Holländer (L’holandès errant, Dresden 1843), es basa en una llegenda divulgada per Heine, en què un mariner holandès —condemnat a vagar sens fi pels mars amb el seu vaixell fantasma per haver desafiat els designis divins, fins que l’amor i la fidelitat d’una dona li portin el perdó— arriba a un petit port norueg. Per trobar aquesta dona es permet a l’holandès atansar-se a terra cada set anys.Wagner construeix l’òpera des de la perspectiva de Senta, la noia que lliurarà la seva vida al desconegut per redimir-lo de la maledicció, dins el tema de la redempció per l’amor, fonamental en l’obra wagneriana.


Romantische Oper en tres actes. Llibret i música de Richard Wagner basat en el text Aus den Memorien des Herren von Schnabelewopski de Heinrich Heine. Estrenada el 2 de gener de 1843 al Teatre de la Cort de Dresden. Estrenada al Gran Teatre del Liceu el 12 de desembre de 1885.


Si t’agrada L’holandès errant, t’agradarà Lohengrin, Tristan und Isolde i L’or del Rin.

Setembre 2012
Dissabte 1 20:00 -
Dimarts 4 20:00 -

Preus

28 €, 57,25 €, 74 €, 96,25 €, 141,25 €, 190,50 €, 224 €, 280 €

Durada

2 hores i 20 minuts sense entreacte.

Activitats complementàries

L'or del Rin, Rienzi, Els nibelungs en cinema