Lohengrin Versió concert
Richard Wagner
Setembre 2012
Festival Bayreuth

El misteri del cavaller del cigne 

En l’obra Lohengrin apareix per primera vegada una referència al mite arturià. Lohengrin, fill de Parzifal, l’heroi que posarà fi gairebé quaranta anys després a la gran obra operística de Wagner. Lohengrin és un altre redemptor misteriós, un cavaller sense nom, que arribarà a una societat perduda conduït per un cigne per tal de salvar-la del seu ocàs.

Lohengrin (Weimar 1850), s’inspira en poemes medievals del cicle artúric.  Lohengrin, fill de Parsifal, ha estat enviat a Brabant per salvar Elsa de la falsa acusació de fratricidi i per regir el ducat amb justícia. Arriba dalt d’un cigne, desafia i venç Telramund en el judici de Déu convocat pel rei Enric I l’Ocellaire. Posa com a única condició pel seu matrimoni amb Elsa que ella no li preguntarà mai ni el nom ni la procedència. Però Ortrud, esposa de Telramund, posa en l’ànima d’Elsa el dubte. Després de les noces, Elsa fa la pregunta fatal i Lohengrin mata Telramund en defensa pròpia, fa saber la seva identitat i anuncia la seva partida mentre Elsa mor de tristesa.


Romantische Oper en tres actes. Llibret i música de Richard Wagner. Estrenada el 28 d’agost de 1850 al Teatre de la Cort de Weimar. Estrenada al Gran Teatre del Liceu el 6 de març de 1883.


Si t’agrada Lohengrin, t’agradarà L’holandès errant , Tristan und Isolde i L’or del Rin.

Setembre 2012
Diumenge 2 19:00 -
Dimecres 5 19:00 -

Preus

28 €, 57,25 €, 74 €, 96,25 €, 141,25 €, 190,50 €, 224 €, 280 €

Durada

4 hores i 15 minuts

Activitats complementàries

L'or del Rin, Rienzi, Els nibelungs en cinema