Tristan und Isolde Versió concert
Richard Wagner
Setembre 2012
Festival Bayreuth >

Una obra eterna sobre l’amor i la mort 

Richard Wagner estableix un concepte nou sobre la passió: la mort per amor. La màgica història de Tristany i Isolda és l’excusa per sublimar l’amor romàntic i l’amor trobadoresc. Només en la mort es podrà culminar una passió que es projecta en l’eternitat.

Tristan und Isolde (Munic 1865), obra decisiva en la història de la música del nostre temps, es basa en un poema medieval de Gottfried von Strassburg que narra els tràgics amors de Tristany i Isolda. Wagner en féu l’expressió més poderosa de la passió amorosa que s’aferma, incontenible, a despit de la mateixa voluntat, de les normes morals i de les lleis divines, i que només troba en la mort el seu acompliment. Utilitzà una música nova, al límit de la tonalitat, d’un cromatisme exasperat. La passió dels protagonistes té l’origen en un filtre d’amor que Isolda beu i fa beure a Tristany pensant que és un filtre de mort. 


Drama musical en tres actes. Llibret del compositor, basat en una llegenda medieval bretona segons la versió de Gottfried von Strassburg (segle XIII). Música de Richard Wagner. Estrenat el 10 de juny de 1865 al Teatre de la Cort de Munic. Estrenat al Gran Teatre del Liceu el 8 de novembre de 1899.


Si t’agrada Tristan und Isolde, t’agradarà L’holandès errant, Lohengrin i L’or del Rin.

Setembre 2012
Dijous 6 19:00 -

Preus

28 €, 57,25 €, 74 €, 96,25 €, 141,25 €, 190,50 €, 224 €, 280 €

Durada

4 hores i 50 minuts.

Activitats complementàries

L'or del Rin, Rienzi, Els nibelungs en cinema