Direcció del cor

Peter Burian

Nascut a Viena, es va especialitzar en piano, cant, direcció de cor i composició. Des del 1975 fins el 1979 va ser director del Cor dels Petits Cantaires de Viena, amb qui ha realitzat nombroses gires arreu del món i enregistraments per ràdio i televisió. Més tard va ser nomenat Director del Cor de l’òpera d’Augsburg. 

El 1984 va passar a dirigir el Cor del Convent Garden de Londres, on va exercir com a Mestre del Cor. Juntament amb aquesta companyia ha realitzat gires per Atenes, Tòquio i Seül i ha col·laborat amb directors com Carlos Kleiber, Bernard Haitink i Sir Georg Solti.

El 1988 va ser nomenat Director de Cor del Festival de Bregenz i al mateix temps va formar un nou equip de Cor en l’Òpera de Flandes, on va dirigir a l’Orquestra Simfònica Flamenca. A partir del 1990 va treballar també com a Mestre del Cor en el Festival de Salzburg, on va col·laborar amb directors com Ricardo Muti o Christoph von Dohnányi, entre d’altres. En el període comprès entre 1991 i 1995 va dirigir el Cor de l’Òpera Estatal de Viena amb Claudio Abbado, com a Director Musical. 

Ha estat Director convidat del Cor i l’Orquestra d’Àfrica del Sud (Johannesburg), Cor Philarmonia de Londres, Cor de la Ràdio Holandesa, Cor WDR de Stuttgart, del Cor de la Ràdio Flamenca, el Cor de Càmera de Praga i l’any 1998 va ser director convidat del Cor del Liceu de Barcelona. Des del 2002 fins el 2008 va ser Director del Cor de l’Òpera Nacional de París on va col·laborar amb directors com Valery Gergiev, Peka Salonen, Kent George Nagano i Jesús López Cobos, entre d’altres. L’any 2007 va ser Director de Cor convidat per al Tannhaüser de Tòquio i Pikovaia Dama al Festival de Matsumoto, ambdós amb Seiji Ozawa. Des del 2008 fins el 2010 va ser el Director del Cor del  Teatro Real de Madrid. 

Burian ha composat l’òpera La Colombe i vàries obres corals, ha donat classes magistrals i ha actuat com a pianista acompanyant a Flandes, Viena i Moscou. L’any 2009 li fou atorgada la Creu d’Or de la República d’Àustria pels seus mèrits en les arts com a compositor i director musical.

Des del 2010 fins al juliol 2014 va ser director del Cor Estable del Teatro Colón de Buenos Aires (Argentina). És director del Cor del Gran Teatre del Liceu.