El Liceu i els EUA

Després de la reobertura del teatre el 1999, l’intercanvi cultural i operístic entre els Estats Units i el Gran Teatre del Liceu ha augmentat notablement.

Alguns dels darrers exemples d’aquest fenomen són: la direcció de David Alden (Nova York, 1949) de L’incoronazione di Poppea i la producció de la Metropolitan Opera de Fidelio (temporada 2008-09); la producció del L.A. Music Center Opera de Tristan und Isolde per David Hockney, i la coproducció de la Metropolitan Opera de La fille du régiment (temporada 2009-10); Martha Graham Dance Company (2010-11); Robert Wilson (Waco TX, 1941) dirigint Pélleas et Melisande (temporada 2011-2012) i la visita de l’American Ballet Theater i de l’Alvin Ailey Dance Theater, la coproducció de Les contes d’Hoffmann amb la San Francisco Opera i l’estrena al Liceu de l’‘òpera nord-americana’ Street scene de Kurt Weill (temporada 2012-13).

Aquí caldria afegir les actuacions i debuts al Liceu de cantants nord-americans com ara Joyce DiDonato, Renée Fleming, Deborah Voigt, Dolora Zajick, Sondra Radvanovsky, David Daniels, Bejun Mehta i d’altres.

La Liceu Barcelona Opera House US Foundation busca fomentar aquest diàleg artístic i promoure la col·laboració entre les companyies d’òpera nord-americanes i el Gran Teatre del Liceu.

Joyce DiDonato a La Cenerentola
L’incoronazione di Poppea dirigida per David Alden
Karita Mattila en la producció de la Metropolitan Opera de Fidelio
Peter Seiffert i Deborah Voigt a Tristan und Isolde per David Hockney
Michael Spyres i Michele Losier en la coproducció amb la San Francisco Opera de Les contes d'Hoffmann
Renée Fleming a Thaïs