L'elisir d'amore 5

L’elisir d’amore és una de les òperes més populars que s’han escrit i la més coneguda i interpretada de Gaetano Donizetti. Aquesta obra va ser escrita per encàrrec i es va estrenar al Teatro della Canobbiana de Milà al 1832.
L’argument de l’obra tracta d’un camperol enamorat anomenat Nemorino, que per conquerir l’amor de la terratinent Adina compra, utilitzant tot el seu patrimoni, una poció miraculosa al doctor Dulcamara. Aquesta poció no és més que vi de Bordeus i el doctor un estafador. No obstant, prenent la poció, Nemorino es comporta amb confiança i això fa que Adina s’irriti i anuncií el seu compromís amb un sargent anomenat Belcore. Finalment, després d’una sèrie d’esdeveniments, el protagonista aconsegueix el seu propòsit d’enamorar a Adina sense saber que la poció que ell creia que era miraculosa era simplement vi.
Com a protagonistes en aquesta vida tenim un naixement, un creixement i una mort. Recorrem un trajecte en un món que ens marca com a persones i en el que ens sorgeixen oportunitats i impediments que ens afavoreixen o ens dificulten poder arribar al nostre destí. La proposta de realització d’aquest audiovisual, fet amb la tècnica del stop motion, gira entorn aquest concepte.
Per composar l’audiovisual, utilitzant la plastilina com a únic material, s’ha construït un líquid morat simbolitzant el vi, caient sobre una base blanca, és l’elixir de l’amor. A mesura que comença a lliscar per aquesta base apareixen diversos elements en moviment que representen els principals conceptes i temes que es tracten dins l’obra: els diners, l’amor, l’exèrcit, i el matrimoni. Finalment, una cop fet tot el recorregut, l’elixir acaba desembocant en un recipient.
En aquest projecte s’ha adoptat una estètica molt alegre, amb molt de color i, gràcies a la plastilina, s’ha pogut adoptar una paleta de colors molt vius que fan que la peça sigui més simpàtica. En relació a l’àudio, s’ha extret un fragment del preludi de l’òpera de Donizetti en el que aquest agafa nervi ajudant així a expressar la importància i l’embranzida de l’elixir en l’obra que, junt amb la tècnica del stop motion, coincideix amb el tempo de la música.

Autors: Mikel Reig, Jonathan Romero
Tutor: Daniel Torrico
Departament d’audiovisual. Grau de disseny