Madama Butterfly 3

Aquest projecte pren com a referència el costat emocional de l'òpera Madama Butterfly, centrant-se en l'espera i la desesperació que la protagonista pateix amb la pèrdua del seu únic fill.
L'audiovisual tracta el naixement de Madama Butterfly, representada en forma de flor, i del seu fruit, la papallona. Les imatges van narrant la relació emocional i propera que les uneix i com la ruptura d'aquesta unió, representada en forma de xarxa, fa que Butterfly es marceixi, sense possibilitat de seguir vivint.
Els materials que es necessitan en aquesta obra han estat divers. D'una banda hem emprat diferents teixits, pintura i filferro per al decorat i els elements de l'obra, amb el principal objectiu de jugar amb els diferents colors i textures de les teles. D'altra banda, per realitzar el stopmotion, treballant amb “dragon” a 25 fotogrames per segon, hem comptat amb dues càmeres i un trípode, així com dos flexos per controlar la llum. Un cop acabada la producció, passem a la correcció de les imatges. En aquest procés hem treballat amb Photoshop i AfterEffects, eliminant elements de la imatge, enquadrant a 16:9, afegint efectes com saturació i modificant la correcció de color.
El resultat que volem aconseguir és una peça audiovisual amb un valor emotiu, sensible, manual, delicat i expressiu, que arribi als espectadors i transmeti el caràcter emocional que l'òpera Madama Butterfly ens ha suggerit.

Autors: Beatriz Lozano, Ana Bolshaw, Oihane Bastida
Tutor: Daniel Torrico
Departament d’audiovisual. Grau de disseny