Amb les escoles de disseny

La traviata 4

El taller TABAT (Cultura audiovisual) de segon de Batxillerat de l’Escola Massana, en el marc del conveni de col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu, ha realitzat petits clips sobre les òperes Il barbiere di Siviglia (1775) de Gioachino Rossini, La traviata (1853) de Giuseppe Verdi, Siegfried (1876) de Richard Wagner, i Carmen (1875) de Georges Bizet. 

La traviata, basada en la novel·la d’Alexandre Duma (fill) La dama de les camèlies i coneguda popularment també per nombrosos llargmetratges: Camille de Ray C. Smallwood filmada l’any 1921, o George Cukor dirigint a Greta Garbo i Robert Taylor l’any 1936, o Desmond Davis el 1984, o bé sota el títol La signora delle camelie trobem a Lodovico Gasparini, l’any 2005 i protagonitzada per la bellíssima Francesca Neri i el seductor Sergio Múñiz, o la versió més sòrdida de José Bohr, l’any 1947, entre d'altres.

Aquesta interpretació realitzada pels alumnes de Tabat, ha volgut exemplificar magistralment el caràcter efímer i fràgil de les relacions sentimentals, lligada a la contemporaneïtat a través d’una escenografia quotidiana i íntima qual narra la falta de sensibilitat ocasional que provoca l’abús de la tecnologia en l’actualitat.

Una proposta en clau d’humor, ironia, originalitat i, per què no, de denúncia sobre els valors i pràctiques que hem de replantejar-nos.

Autors: Silvia Galí i Manel Muñoz
Assignatura: taller TABAT de segon de Batxillerat artístic