Der fliegende Holländer

El projecte busca reflectir allò que l’òpera representa des d’un punt de vista emocional, explorant la possibilitat de crear un enllaç amb l’espectador a través de les imatges mostrades: gestos, detalls, moviments que tothom reconeix i que són sinònims de sentiments universals.

Mitjançant la imatge real es realitzen una sèrie de plans molt tancats i concrets que permeten capturar només aquests detalls, donant total protagonisme a les subtileses de les petites accions realitzades. D’aquesta manera, la història de L’Holandès Errant es va obrint pas fins arribar al clímax. Cap dels plans és gratuït. Tots representen o ens remeten a emocions concretes.

El fet d’escollir el blanc i negre tampoc és aleatori: el to de la narració, de les imatges mostrades i la música utilitzada exigia que la imatge tingués aquest tractament, atorgant-li un aspecte molt més seriós i en concordança amb l’estètica general de la peça.

Aquesta manera de plasmar les emocions, els sentiments, i finalment el punt àlgid d’aquesta història, deixa de banda la narració objectiva, i té com a finalitat  ensenyar els “budells” de l’òpera mateixa, mostrar-la tal com és: una barreja d’amor, alegria, redempció, però també amb moments de tristesa, soledat o fúria. L’Holandès Errant és una història plena de matisos i emocions molt profundes i viscerals que tenen la capacitat d’emocionar a l’espectador, fent que s’identifiqui amb elles i que alhora tingui una percepció de la història com allò que és: una narració atemporal.

Autors: Martí P. Palau i Ariadna Veas 
Tutor: Sergi Carbonell 
Assignatura: Projecte Audiovisual del Grau en Disseny
Agraïments: Eleonore Alexandrakis, Patrice Barnabé, Pablo de Pastors, María Retamer, Oriol Rigata, Edgar Sanjuán