Rienzi 2

En la present peça audiovisual es presenta, de manera abstracte, la lluita de poder que es planteja a l’òpera Rienzi de Wagner.
Ens hem inspirat en el conflicte de poder entre els nobles, que volen seguir mantenint els seus privilegis, i el poble, que vol recuperar el poder que li pertoca. Aquesta temàtica resulta molt adient en la actual situació de crisis política i econòmica, ja que es pot traçar un paral·lelisme entre la societat actual i la societat representada a l’òpera. Un tema recurrent i universal dins de la història de la humanitat.
En aquesta peça audiovisual s'han utilitzat elements simbòlics per fer referència als protagonistes. El poble és representat per encenalls de ferro, petits i espantadissos, però amb capacitat d'unir-se i formar una gran pinya per fer justícia; els nobles, per contra, són trossos d'or en referència a la seva acumulació de riquesa, que intenten acovardir i neutralitzar el poble. Les dues parts s'enfronten en una lluita aferrissada que acabarà amb la victòria del poble.
El tractament de l'àudio té un pes rellevant dins de la peça per tal de transmetre sensacions, inquietud, emoció, força... El tractament de l’obra audiovisual, permet una aproximació subjectiva de cada espectador sobre els aconteixements explicats a la peça.

Autors: Gisela Escat, Guillem Font, Irene Mansilla
Tutor: Daniel Torrico
Departament d’audiovisual. Grau de disseny