Notícies

La nova Directora Artística, Christina Scheppelmann, arriba al Liceu

La nova Directora General Artística del Liceu ha estat dissabte al Teatre, en una visita llampec, per explicar davant els mitjans de comunicació el projecte de futur artístic del Liceu.

En la trobada amb la premsa, i després que Joaquim  Molins i Roger Guasch la presentessin als més de quaranta periodistes assistents, Christina Sheppelmann va exposar amb un discurs innovador la seva aposta de futur. Durant més d'hora i mitja va desgranar el seu programa, amb preguntes obertes dels professionals dels mitjans.

Sheppelmann va afirmar que, per sobre de tot, ella considera que el seu objectiu és preservar la qualitat. Amb això vol dir “grans veus, produccions interessants i innovadores i col·laboracions amb els principals teatres internacionals, una bona orquestra i un bon cor”.

La directora alemanya creu que s’ha de mantenir un equilibri  i “que hi hagi una mica de tot” però també aposta per la via de la creació contemporània i apunta que “la responsabilitat d’un teatre d’òpera és també crear noves òperes”.

Proposa mantenir un equilibri entre repertori clàssic i obres menys conegudes. Malgrat que a ella, personalment, li agraden els títols del segle XX, per dissenyar la seva programació tindrà en compte, no les seves preferències personals sinó les del públic, així com els suggeriments del Director Musical i, sempre, cenyint-se al pressupost.

Només s’ha de gastar el que s’ingressa, el que cal és “buscar solucions creatives”, però apunta “si alguna cosa funciona, és millor no canviar-la”, i afegeix que la tradició en el teatre s’ha de respectar: “Tinc una responsabilitat cap al teatre, el públic, la ciutat i la seva gent, i també cap a la que encara no ve al Liceu”.

Scheppelmann va convèncer als periodistes amb unes propostes sense fissures, tal i com es reflecteix en les notícies publicades als diaris, blogs, xarxes socials, ràdio i televisió.