Notícies

Acord amb el col·lectiu de sala i acomodadors

Barcelona, 7 de juliol 2015. El Gran Teatre del Liceu apropa l’òpera als municipis catalans amb Liceu a la Fresca. Després de Liceu a la Platja, el Teatre recupera aquesta activitat i l’estén per tot el territori amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a nous públics.

Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, La traviata de Verdi es podrà veure a 14 emplaçaments de tota Catalunya.

L’espectacle, que compta amb la direcció escènica de David McVicar, conté un alt voltatge dramàtic i permet una relectura contemporània de l’òpera verdiana més representada.

Barcelona (Palau Robert, Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià) i Gran Teatre del Liceu), Cervera, Girona, Igualada, L’Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són les ciutats que el proper 18 de juliol a les 22h emetran una de les millors produccions de la temporada 2014/15 mitjançant grans pantalles a emplaçaments representatius de cada població.

Un espectacle melodramàtic, amb ambientació d’època que ja es va poder veure el passat mes d’octubre inaugurant el curs liceista amb una ocupació de pràcticament el 100%.

Televisió de Catalunya s’uneix a la proposta i col·labora amb el projecte cedint el senyal a tots els municipis. A més, el canal 33 emetrà el mateix vespre la representació de La traviata des de l’espai habilitat a la Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià), amb la presentació de Carolina Rosich i Jofre Font.

Aquest acord ja s’havia mantingut amb anterioritat i havia permès la difusió de grans produccions com Norma -2006/07-, el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu -2007/08-, Turandot -2008/09-, Doña Francisquita -2009/10-, i Carmen – 2010/11-. La voluntat d’ambdues institucions és mantenir l’acord durant els propers anys i contribuir en la difusió operística.

El Port de Barcelona, col·laborador de Liceu a la Fresca, participa activament cedint un dels espais de projecció a la Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià).

El Palau Robert serà l’altre emplaçament a Barcelona on es podrà veure la retransmissió de La traviata el proper dia 18.

Sobre 'La traviata'

La Traviata una de les òperes més grans del repertori operístic mundial torna el juliol al Gran Teatre del Liceu on s’ha representat 232 vegades. El director d’escena i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera(Glasgow), Welsh National Opera(Cardiff), i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la famosa novel·la La dama de les camèlies d’Alexandre Dumas fill.

La direcció musical correrà a càrrec d’Evelino Pidó, prestigiós director d’orquestra que va debutar al Liceu el passat octubre amb el mateix espectacle.

La traviata relata la història de la Violetta, una cortesana que al llit de mort recorda la seva vida. L’espectacle, un atac directe a la hipocresia de la societat, és a la vegada una exaltació a la vida a i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió i el sacrifici, que es veuen frustrades pel judici implacable d’una societat classista.