Amics del Liceu ha presentat el llibre "Temporada d’òpera 2013-2014"

Amics del Liceu ha presentat el llibre Temporada d’òpera 2013-2014 que recull articles d’estudiosos i especialistes que analitzen les òperes incloses dins la temporada del Liceu i de figures representatives del món cultural i social que expliquen la seva vinculació personal amb el món de l’òpera, com Roser Capdevila, Juan Luis Cebrián, Lindsey Davis, Eduard Estivill, Teresa Forcades, Vicente Molina Foix, Joan Pons i Eduardo Rincón.

Seguint la tradició de convidar reconeguts artistes compromesos amb l’art actual a il·lustrar el llibre Temporada d’òpera, enguany Amics del Liceu n’ha encarregat les il·lustracions a Josep Pla-Narbona.

Nascut a Barcelona l'any 1928, des dels inicis de la seva carrera, Josep Pla-Narbona ha conreat simultàniament les arts plàstiques i el disseny gràfic. Ambdues activitats s’han influenciat mútuament i han donat un caràcter molt personal a la seva obra.

Destacat dibuixant amb una forta personalitat, el 1961, fou fundador i primer president de grafistes del FAD (avui ADG-FAD) i professor de Plàstica Publicitària a l’Escola Massana de Barcelona. L’any 1964, ingressà com a membre de l’Alliance Graphique Internationale, de la qual fou el president per a Espanya.

El període 1977-1985 va ser una època de crisi personal i d’aïllament durant la qual desenvolupà una intensa activitat com a gravador i pintor. Des d’aleshores, les arts plàstiques passaren a ser la seva activitat principal. Ha exposat dibuix, escultura, gravat i pintura arreu de l'Estat i a l’estranger, sobretot als Estats Units on museus com el Baltimore Museum, el Modern Art Museum de San Francisco o el Museum of Modern Art (MoMa) de Nova York disposen d'obra seva a les seves col·leccions. 

El llibre es pot adquirir a la botiga Laie Liceu (preu: 32€ català; 36€ català i castellà)

Per a més informació: www.amicsliceu.com