Artur Mas presideix el sopar de mecenes celebrat a l'emblemàtic escenari del Liceu

9 de setembre de 2014

Artur Mas va presidir el sopar de mecenes del Liceu que es va celebrar en ple escenari per commemorar els quinze anys de la reobertura del teatre. Els membres del Cor del Liceu van obrir l’acte, interpretant el Cor de zingarelle i mattadori de La Traviata, dirigits per Peter Burian, i van donar pas als parlaments que va tancar el president de la Generalitat, Artur Mas.

Mas va afirmar davant els prop de 200 assistents, que "per complicades que siguin les coses se'ls hi pot donar la volta". Tanmateix va recordar que l'any 1994, quan l’incendi del dia 31 de gener va devastar l'edifici, tots els grups polítics es van posar d'acord ràpidament en la idea de la reconstrucció, la qual cosa també va succeir entre administracions públiques. Així mateix va recordar que el Liceu va comptar amb el recolzament del món privat i la implicació de la gent anònima.

Abans de la intervenció de Mas, el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Joaquim Molins, va coincidir en agrair als mecenes la seva contribució al llarg dels anys i va assegurar que l'objectiu de la institució és ara aconseguir "qualitat i sostenibilitat".

El director general del Liceu, Roger Guasch, va remarcar també, que a diferència d'altres teatres europeus, on les subvencions públiques arriben al 80%, el Liceu s'autofinança en un 55%, mentre que les aportacions de les administracions representen el 45%. En el seu discurs va donar a conèixer, a més, que un 14 % dels ingressos provenen del mecenatge. 

Entre els assistents al sopar de mecenes també hi eren el secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell o el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.