Notícies

'Benvenuto Cellini' irromp per sorpresa amb una flashmob als Encants Vells

Un moment de l'acció de 'Benvenuto Cellini' als Encants Vells.

Barcelona, 2 de novembre de 2015. Els acròbates i malabaristes que formen part de l’elenc de Benvenuto Cellini, acompanyats per alguns músics, van aparèixer d’entre la gent a la zona de subhastes dels Encants Vells de Barcelona el passat cap de setmana per promocionar entre la ciutadania l’òpera que arriba al Gran Teatre del Liceu.

Els centenars de vianants que el passat dissabte passejaven entre les parades dels Encants Vells van presenciar per sorpresa una acció amb malabars, acrobàcies i xanques tal i com té lloc a l’escena del carnaval de Roma durant l’òpera de Berlioz. A més a més, es va obsequiar als assistents amb un descompte per comprar les entrades a la taquilla del Liceu.

Benvenuto Cellini d’Hector Berlioz es podrà veure per segona vegada en la història del Gran Teatre en una superproducció dirigida per Terry Gilliam, fundador de la mítica companyia britànica Monty Python.

El mestre Josep Pons liderarà la part musical del muntatge on el cor és un engranatge bàsic per aquesta òpera que congrega pràcticament 100 persones sobre l’escenari -9 solistes, 6 nens, 13 acròbates i 70 coristes-. Terry Gilliam, que també signa l’espectacular escenografia del muntatge, conjuntament amb Aaron Mardsen, s’acompanya de la nord-americana Leah Hausman per firmar aquesta direcció que ja s’ha pogut veure amb èxit a l’English National Opera de Londres i a la Nederlandse Opera d’Amsterdam, coproductors de l’espectacle conjuntament amb Teatro dell’Opera de Roma.

Els tenors John Osborn i Adrian Xhema són els encarregats a donar vida a l’escultor Cellini protagonista de l’òpera. Estaran acompanyats per Kathryn Lewek com a Teresa, Maurizio Muraro com a Balducci, Ashley Holland com a Fieramosca, Eric Halfvarson com a Papa Clemente VII i Annalisa Stroppa i Lidia Vinyes Curtis com a Ascanio.