Notícies

Conxita Garcia relleva temporalment Burian en la direcció del Cor

8 d’abril de 2015. El director del Cor del Gran Teatre del Liceu, Peter Burian, ha cessat en el seu càrrec i ha estat substituït temporalment per Conxita Garcia, directora assistent del Cor del Gran Teatre del Liceu. Burian ha renunciat a la direcció per motius estrictament personals i familiars, que l’han portat a retornar a la seva ciutat natal, Viena.

El director musical del Liceu, Josep Pons, la directora artística general, Christina Scheppelmann, i el director del departament musical, Antoni Pallès, seran ara els encarregats de buscar un substitut a Burian, que va assumir la direcció del cor el juliol de 2014.

Nascuda a Barcelona, Conxita Garcia realitzà els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de la seva ciutat natal, on s’especialitzà en cant, direcció Coral i direcció d'Orquestra. 

Va ser directora del Cor Jove de l'Orfeó Català des de la seva fundació el 1986 fins el 2003 i sots-directora de l’Orfeó Català (1989-1995) on va tenir l´oportunitat de treballar el repertori coral i simfònic-coral al costat de directors de reconegut prestigi internacional. Entre altres, també ha estat directora del Cor dels Amics de l’Òpera de Girona.

A més de la seva activitat musical com a directora, també ha realitzat tasques docents i ha estat Presidenta de la Federació Corals Joves de Catalunya, entitat que sota la seva presidència, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Ha dirigit nombrosos concerts al Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, Alemanya, Txèquia, Holanda i Noruega entre d’altres. I ha enregistrat diversos concerts en directe, per a la ràdio i la televisió.

Ha estat directora musical assistent en produccions d’òpera com L'Elisir d’amore, La forza del destino, Tosca, La ciutat invisible de Kitej, entre d’altres. Ha col·laborat estretament amb mestres musicals com Josep Pons, Renato Palumbo, Paolo Carignani, Danielle Callegari...Des de l’any 2002 és mestra assistent de Direcció del Cor del Liceu, havent treballat estretament amb els Mestres William Spaulding i José Luis Basso.