Notícies

DiDonato, Kunde i Cossotto regnen a la gala dels Premis Campoamor

Foto: I. Martínez / D. Arienza

Per desena vegada el món de la lírica es va reunir a Oviedo el passat dissabte 19 de març, on va tenir lloc la gala dels Premis Teatro Campoamor que van reconèixer, entre d’altres, a artistes vinculats a la programació del Liceu com ho són Joyce DiDonato i Gregory Kunde, premiats com a millors cantants femení i masculí, i la mezzosoprano italiana Fiorenza Cossotto, premi a tota una carrera.

Kunde va recollir el guardó per pel seu Otello, de Verdi, al Festival Castell de Peralada i per  Norma al Liceu (2014/15). Va ser un dels artistes més aclamats a la gala mentre que DiDonato, actualment enregistrant un disc a Itàlia, va excusar la seva absència a través d’un vídeo. Qui tampoc va poder assistir va ser el director d’escena Laurent Pelly,  premiat per la seva tasca amb –entre d’altres- el Don Pasquale que vam veure al Liceu el passat mes de juny. A més a més, Pelly tornarà a dirigir al Liceu La Fille du Régiment, de Donizetti, la propera temporada.

El Castillo de Barbazul, de l’Òpera d’Oviedo, i l’Otello del Castell de Peralada, van rebre el premi exaequo a millor nova producció. Altres distincions destacades van ser per a Michel Plasson (director musical), Bryn Terfel, (millor recital), Ruth Iniesta (cantant revelació) i Nicola Beller (millor cantant d'òpera espanyola o sarsuela).

Fiorenza Cossoto va posar el toc emotiu a la vetllada al rebre el premi que reconeix tota la seva trajectòria professional. Una carrera fruit d’anys d'esforç i sacrifici, tal i com va recordar la mezzo al discurs d’agraïment.

La gala, dirigida per Joan Font en part escènica i Marzio Conti en la vessant musical, va comptar amb la soprano Silvia Vázquez i el baríton Borja Quiza com a mestres de cerimònies. Els Premis Campoamor són els únics guardons a nivell nacional que congreguen tots els teatres, temporades i festivals d’òpera i sarsuela d’Espanya.

Foto: I. Martínez / D. Arienza