Notícies

Dóna llum al Liceu, una campanya de micromecenatge per a rehabilitar la façana del Gran Teatre

Barcelona, 30 d’abril de 2015. Dóna llum al Liceu és la nova campanya de recaptació de fons per iniciar un projecte arquitectònic per a rehabilitar i il·luminar la façana del Gran Teatre. Després de l’incendi de 1994, la façana ha estat l’únic element del teatre que no s'ha  reformat. Un informe tècnic recomana una intervenció per corregir alguns defectes estructurals. El pas de temps i les agressions meteorològiques, així com la poca il·luminació són el punt de partida per iniciar aquesta reforma que s’iniciarà durant aquest 2015.

Un sopar benèfic a 250€ el cobert ha donat el tret de sortida a aquesta campanya, una iniciativa pionera a Catalunya explotada amb èxit a Estats Units. L’acte, que s’ha desenvolupat al Foyer delLiceu després de l’estrena d'I due Foscari, ha comptat amb l’assistència del tenor Plácido Domingo acompanyant de prop de 250 mecenes, empresaris, patrocinadors; i de l’equip directiu de la institució encapçalat pel President del Liceu, Joaquim Molins, i el Director General, Roger Guasch.

El projecte de reconstrucció de la façana contempla recuperar el Liceu com a epicentre arquitectònic i cultural de La Rambla, Barcelona i de Catalunya. Una il·luminació integral amb tecnologia LED, que permetrà diverses intensitats i colors, donaran vida a aquest referent històric en l’any de commemoració dels 15 anys de l’incendi. Les donacions, a partir de 75 euros, es faran a través de la pàgina web del Gran Teatre del Liceu o al propi Teatre. Abonats, aficionats i ciutadania en general estan cridats a col·laborar amb aquesta iniciativa inèdita. El cost de les obres de la façana ascendeix a 450.000 euros.

El president del Patronat de la Fundació, Joaquim Molins, dóna la benvinguda a Plácido Domingo. (Foto: A. Bofill)