Notícies

El canal Mezzo retransmetrà òperes del Liceu a 38 països

Mihoko Fujimura, Albert Dohmen, Erika Wueschner y otros solistas de la producción de "Das Rheingold" de la temporada 2012-2013.

El canal televisiu Mezzo, especialitzat en música, retransmetrà a 38 països del món 4 òperes representades al Liceu. La primera òpera, A midsummer night’s dream de Benjamin Britten, es podrà veure avui 21 d'octubre a les 20'30h, el 7 de novembre a les 17h i el 10 del mateix mes a les 17'20h. Aquesta producció es va representar al Liceu l'abril de 2005, sota la direcció musica de Harry Bicket i amb Robert Carsen com a director d'escena. Ofèlia Sala va interpretar el rol de Tytania, Emil Wolk el de Puck, David Daniels com a Oberon i Brigitte Hahn com a Helena.

Durant el mes de novembre la programació d'aquest canal de referència de música clàssica, jazz i dansa que arriba a 16 milions d'abonats, inclourà també Les contes d'Hoffmann de Jacques Offenbach, Das Rheingold de Richard Wagner i Die Entführung aus dem Serail de Wolfgang Amadeus Mozart.

Les contes d'Hoffmann es va representar al Liceu el febrer de 2013, sota la direcció musical d'Stéphane Denève i d'escena de Laurent Pelly. Es tractava d'una nova coproducció del Gran Teatre del Liceu, San Francisco Opera i Opéra National de Lyon. Va comptar amb solistes com Natalie Dessay (Antonia), Michèle Losier (Niklausse), Michael Spyres (Hoffmann), Laurent Naouri (Lindorf, Coppélius, Doctor Miracle, Capità Dapertutto), Susana Cordón (Stella), Kathleen Kim (Olympia) i Carlos Chausson (Crespel), entre d'altres.

La producció que es podrà veure de Das Rheingold és la de la temporada 2012-2013, sota la direcció musical de Josep Pons i d'escena Robert Carsen. Va ser interpretada per Albert Dohmen, Ralf Lukas, Marcel Reijans, Kurt Streit, Ain Anger, Ante Jerkunica, Andrew Shore, Mihoko Fujimura i Ewa Podles.

Inclosa dins de la programació del Liceu durant la temporada 2009-2010, Die Entführung aus dem Serail va ser dirigida per Christof Loy i va comptar amb Ivor Bolton com a director musical. El repartiment estava integrat per solistes com Diana Damrau, Olga Peretyatko, Christoph Strehl, Norbert Ernst, Franz-Josef Selig i Christoph Quest.

Mezzo arriba a 38 països i té un total de subscriptors de 4,5 milions a França i d'11,5 milions a la resta de països com Alemanya, Àustria, Suïssa, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Grècia, Eslovènia, Israel, Líban o Turquia.

Més informació

Tres de les produccions que retransmetrà Mezzo estan disponibles en DVD.