Notícies

El Liceu acull les jornades sobre el vessant social dels teatres d'òpera

Un moment de les jornades d'Ópera XXI al Foyer del Liceu.

Barcelona, 4 de març de 2016. El Gran Teatre del Liceu acull, els dies 7 i 8 de març, unes jornades sobre l’impacte social en els teatres d’òpera a l’Estat organitzades per l’associació Ópera XXI. Un total de 28 teatres i festivals es reuniran per primera vegada per tractar alguns dels temes de reflexió que preocupen a la societat com el desenvolupament social al territori, l’accessibilitat o els preus per a col·lectius específics. El Liceu avança en la seva tasca i enforteix el seu nou projecte social posant-lo a debat.

En aquestes jornades s’organitzaran cinc taules rodones per tal de compartir diferents aspectes a desenvolupar en el terreny de les accions socials dutes a terme pels teatres d’òpera.

El Teatro Real, el Teatro de la Zarzuela, el Teatro Villamarta, el Teatro de la Maestranza, el Teatre Principal de Maó, el Teatre Principal de Palma de Mallorca, el Gran Teatro de Córdoba, el Teatro Arriaga, el Teatro Calderón, el Teatro Campoamor de Oviedo, el Teatro Cervantes, el Teatro Circo Albacete, el Festival Castell de Peralada, la Fundación Baluarte, la Fundación Ópera Oviedo, el Palau de les Arts, Amics de l’Òpera de Sabadell, Amigos de la Ópera de Bilbao, Asociación Gayarre de Amigos de la ópera (AGAO), Amigos de la Ópera de Mahón, Asociación Ópera de Cámara de Navarra, Amigos Canarios de la Ópera, Amigos de la Ópera de La Coruña, Asociación Ópera de Cámara de Navarra, Fundación Ópera Oviedo, Fundación Premios Líricos Teatro Campoamor i Proyecto Cultural de Castelló S.A. són els 28 els teatres, festivals, associacions i fundacions inscrites en les jornades.

Un dels objectius és presentar el resultat d’un estudi realitzat per l’empresa Feedback en relació als projectes socials que realitzen els teatres, així com les impressions dels abonats.

El Liceu i l’Associación Gayarre de Amigos de la Ópera-AGAO lideraran el debat sobre les accions de proximitat i acostament al territori de l’òpera, analitzant iniciatives com les jornades europees d’òpera, l’streaming, les xerrades a comarques, les activitats complementàries als espectacles i l’òpera a l’aire lliure.

També es parlarà de la funció social del ticketing, els preus especials a col·lectius específics, com descomptes per a joves, estudiants, aturats i gent gran. El Liceu també presentarà les seves iniciatives per afavorir determinats grups que permetin l’accés universal a l’òpera i per fer que la barrera “econòmica” no sigui un obstacle infranquejable per accedir a teatres i festivals.

Finalment, el Festival Castell de Peralada i Amigos de la Ópera de Bilbao conduiran el debat que obrirà la porta a la decisió de tots els associats respecte a la forma de comunicació dels resultats de les conclusions de Feedback, tant a nivell nacional com territorial.