Notícies

El Liceu brinda amb la societat catalana en la inauguració de la temporada

 

El Liceu es va omplir ahir amb l'estrena de La traviata de les personalitats més rellevants de la política catalana, la cultura, l'esport, el món empresarial i la societat en general que van voler participar d'una inauguració de temporada esplendorosa, que ha recordat la de fa 15 anys amb la reobertura del Teatre. Els cartells de La traviata, amb una banda de "localitats exhaurides", i de Turandot, que va ser l'òpera amb la qual es va inaugurar el nou Liceu, feien referència a aquest moment des de l'entrada al Teatre.

El director general del Liceu, Roger Guasch, i el president de la Fundació, Joaquim Molins, van donar la benvinguda al president de la Generalitat, Artur Mas, que va concentrar gran part de les mirades dels ciutadans que no es van voler perdre una inauguració plena de cares conegudes i que simbolitzaven un cop més el “Tots som Liceu”.

A la llotja de l'amfiteatre Mas va coincidir amb l'alcalde Xavier Trias, la delegada de Govern, María de los Llanos de Luna; el tinent general (Inspección General del Ejército del Ministerio de Defensa) Ricardo Álvarez-Espejo; el conseller Ferran Mascarell; el de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el de Justícia, Germà Godó; el president del Grup Socialista, Miguel Iceta; el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana; el president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno, i la secretària general de Cultura, Pilar Pifarré, entre molts d'altres.

Durant el primer entreacte, els 2.000 assistents van ser convidats a brindar amb cava pel nou Liceu, i al final de la representació es va celebrar un còctel al foyer del Teatre on es van donar cita els solistes i l'equip artístic de la producció amb les autoritats i les cares conegudes del món del teatre com Mercedes Sampietro, Emma Vilarasau, Josep Maria Pou, Joan Font, Carlus Padrissa de La Fura del Baus, Lluís Pasqual, i d'altres com Rafael Amargo, Enric Major, Paco Mir; del món de l'òpera i la música clàssica com la soprano Ainhoa Arteta, el tenor Josep Bros, el director general del Teatro Real, Ignacio García-Belenguer i el director artístic del teatre d'òpera madrileny, Joan Matabosch, que va ser-ho del Liceu, durant aquests 15 anys i fins la temporada passada. 

També cal citar noms coneguts de l'esport, com el president del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu; Albert Costa del món del tennis; destacava per la seva alçada el jugador de bàsquet Roberto Dueñas; la nedadora Gemma Mengual. Tanmateix no van faltar representants del món empresarial com Jaume Giró, director general de La Caixa, entitat que patrocina el 15è aniversari; Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; el president d'Abertis, Salvador Alemany; Sixte Cambra, president del Port de Barcelona o el propietari de Mango, Isak Andic.

La vetllada va ser seguida per una gran quantitat de mitjans de comunicació que se n’han fet ressò de la notícia.