Notícies

El Liceu destina més de 2.600 entrades a persones amb risc d'exclusió social

Presentació d'Apropa Cultura al Saló dels Miralls del Liceu.

Barcelona, 15 de setembre de 2015. El Gran Teatre del Liceu es suma al programa Apropa Cultura amb l’objectiu de facilitar l’accés al món de l’òpera a persones en risc d’exclusió social. La iniciativa, impulsada per L'Auditori de Barcelona, compta amb un total de 55 equipaments entre els que s’inclouen teatres, auditoris, festivals i museus de tot Catalunya. El Liceu reafirma d’aquesta manera el seu compromís social sota el projecte Tots som Liceu.

Al llarg del la temporada el Liceu oferirà un 2% de les localitats de platea i amfiteatre d’una selecció de funcions de vuit òperes, un espectacle de dansa, vuit concerts i tots els espectacles familiars i escolars del Petit Liceu, el que suposa un total de 2.180 entrades.

Bona part de la temporada operístíca del Liceu, amb títols principals com Nabucco, Benvenuto Cellini, Lucia di Lammermoor, Simon Boccanegra o La bohème, està inclosa en el programa, així com diverses funcions de la Compañía Nacional de Danza.

Els concerts del baríton Christian Gerhaher i Ricardo Mutti formen part de la selecció, juntament amb els concerts de l’Orquestra Simfònica del Liceu a l’entorn de Wagner al cinema i Romeu i Julieta. Completen l’oferta de concerts El pessebre (Memorial Pau Casals) i Els Pastorets d’Albert Guinovart. La prova i el concert final del prestigiós Concurs Internacional de cant Tenor Viñas també s’inclouen.

A més a més, durant el primer trimestre la proposta del Liceu dins d’Apropa Cultura inclou l’assistència a determinats assajos generals, visites guiades adreçades a col·lectius específics i activitats com Òpera una emoció i Entra dins del Liceu.

Apropa Cultura

La passada temporada 2014/15 un total de 21.207 persones han gaudit de les més de 1.100 propostes d’Apropa Cultura, una iniciativa sociocultural impulsada per L’Auditori que uneix i crea sinèrgies entre els equipaments culturals de Catalunya per afavorir la presència de la música, el teatre, l’òpera, la dansa i les arts visuals a la vida quotidiana de les persones en risc d’exclusió social.

Amb més de 1.390 centres associats, Apropa Cultura ha estat reconegut amb els Premi ONCE Solidaris l’any 2014 i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Roger Guasch, Director General del Liceu, i Valentí Oviedo, Gerent de L'Auditori de Barcelona, signen l'acord d'adhesió del Liceu a Apropa Cultura.