Notícies

El Liceu emetrà Norma en directe a cinemes d'arreu del món

La producció de "Norma" de Kevin Newbury es representarà al Liceu al febrer de 2015. Foto: Cory Weaver/San Francisco Opera

Barcelona, 27 de novembre de 2014
El Gran Teatre del Liceu tornarà a emetre una òpera en directe a cinemes d’arreu el món el pròxim 17 de febrer de 2015, amb la retransmissió de Norma. La soprano Sondra Radvanovsky canta el rol titular en aquesta òpera de Bellini que es podrà veure a les 20 hores (hora local).

L’òpera s'emetrà en directe a 130 cinemes d’arreu del món i altres 100 en diferit. Majoritàriament seran països d’Europa, però també dels EUA, Llatinoamèrica i el cada cop més important mercat asiàtic. En total, s’arribarà a 130.000 espectadors en directe i 56.000 en diferit.

Directe 

Espanya

 45

Dinamarca

   5

República Txeca

   4

Alemanya

 19

Itàlia

 14

Regne Unit i Irlanda

 20

Suïssa

   3

Romania

   1

Polònia 

   4

Altres països

 14

Total directe

130

Diferit

Rússia

 15

EUA

 45

Resta d'Europa

 10

Àsia / Llatinoamèrica

 30

Total 

100

 

Als cinemes catalans

En el cas de Catalunya, l’emissió en directe, amb subtítols en català, es podrà veure a Barcelona (Cinesa Diagonal, Heron City i Cinemes Girona), Mataró (Mataró Parc), Terrassa (Parc Vallès), Sant Cugat del Vallès i Cambrils.

A la resta de l’Estat es podrà veure a cinemes de Madrid, Sant Sebastià, Saragossa, Múrcia, Santander, Bilbao, Ciutadella (Menorca), Sevilla, Logroño, Oviedo, Granada, Lleó, Càceres, Santiago de Compostela, Salamanca, Zamora, Valladolid i Marbella, entre d’altres.

Emissió per televisió

A banda de l’exhibició en cinemes, el Liceu ha arribat a un acord amb el canal francès Mezzo per a la retransmissió de Norma a tot el món per televisió. Ho farà en diferit per no interferir en l’emissió en directe als cinemes. El canal especialitzat en música clàssica arriba a 38 països i té més de 16 milions d'abonats. Les emissions s’aniran fent en diferents franges horàries al llarg de 2014 i 2015.

La tornada del Liceu als cinemes en directe i la posterior emissió per un canal de televisió ha estat possible per l’acord assolit a finals de juliol entre la Direcció del Teatre i els cossos artístics (Orquestra i Cor) per a la cessió dels drets audiovisuals per un període de 10 anys. La cessió, que assegura un marc estable per negociar amb els operadors, comprèn tots els enregistraments en el quals intervinguin aquests cossos, en qualsevol format de difusió i exhibició. 

“La tornada del Liceu a cinemes d’arreu del món ens permetrà assolir un dels grans objectius del Pla Estratègic, que és garantir la internacionalització del Teatre, la seva activitat, influència i prestigi. El Liceu torna a estar a la primera lliga mundial”, ha explicat el Director General, Roger Guasch. 

El darrer cop que el Liceu va estar en directe als cinemes va ser amb La bohème, la temporada 2011-12.

Títols del Liceu que s’han pogut veure als cinemes  

-Temporada 2001/02: La traviata

-Temporada 2007/08: Elektra

-Temporada 2008/09: Simon Boccanegra i Salome

-Temporada 2009/10: Il trovatore, El rapte en el Serrall, Pikovaia Dama i La Ventafocs (Petit Liceu)

-Temporada 2010/11: Carmen, Cavalleria rusticana / Pagliacci i Ariane et Barbe-Bleue

-Temporada 2011/12: La bohème