Notícies

El Liceu esdevé una referència del màrqueting europeu

Barcelona, 14 d'octubre de 2015. Demà dijous 15 d’octubre el Liceu serà el protagonista de les jornades sobre màrqueting i comunicació que organitza Opera Europa en el propi Teatre. Més de 70 professionals del sector de 30 teatres de 15 països europeus –Àustria, Bèlgica, República txeca, Finlàndia, França, Geòrgia, Espanya, Alemanya, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Noruega, Suècia, Suïssa i Gran Bretanya- s’instal·laran a Barcelona per compartir experiències sobre el desenvolupament d’audiències i la modernització del màrqueting als teatres d’òpera. El tema central del fòrum, que durarà fins el dia 17, recaurà sobre el cas Liceu i els canvis que el Teatre ha implantat en els dos últims anys i que l’han fet esdevenir cas d’anàlisi per la resta de teatres d’Europa.

A nivell europeu destaquen alguns dels teatres d’òpera de renom com La Monnaie De Munt, l’Opéra National de Paris, la Deutsche Oper Berlin, el Teatro Regio di Torino, la Royal Swedish Opera, Dutch National Opera & Ballet, l’Opernhaus Zürich i la Royal Opera House Covent Garden. El Teatro Real, El Palau d’Arts Reina Sofia, el Teatro de la Zarzuela, el Teatro de la Maestranza i el Festival Castell de Peralada són alguns dels representants de l’Estat Espanyol a les jornades.

Creat el 2004, el Fòrum de Màrqueting i Comunicació és un dels grups especialitzats d’Opera Europa més antics. Els seus membres es reuneixen durant les conferències generals per compartir experiències i bones pràctiques. La trobada oferirà l'oportunitat de descobrir els últims projectes duts a terme des de Barcelona: creixement de consumidors, avaluacions comparatives, segmentació i CRM, anàlisi de preus, política d’abonaments, i, sobretot, conèixer els bons resultats. Així mateix, coneixerem com han gestionat alguns d'aquests assumptes companyies com el Covent Garden, la Deutsche Oper Berlin i la Dutch National Opera. El fòrum està obert a tots els membres Associats a Opera Europa així com a tots els professionals del sector.

Opera Europa és la principal organització europea de serveis per a companyies d'òpera professionals i festivals lírics. Actualment dóna servei a 155 companyies de 39 països diferents. Una de les principals activitats d'Opera Europa és l'organització de conferències i fòrums amb els seus associats. Aquestes estan obertes a tots els membres i es celebren com a mínim dues vegades l'any, sempre a la ciutat d'un membre de l'associació.