Notícies

El Liceu i l’Institut Francès difonen l’òpera entre la comunitat francesa a Barcelona

Nicolas Kassianides, director de l’Institut francès d’Espanya; i Roger Guash, director general del Liceu.

Barcelona, 19 de febrer 2016. El Gran Teatre del Liceu i l’Institut Francès signen un conveni de col·laboració amb la finalitat de promoure el coneixement i l’afició a la música en general i a l’òpera en particular entre el col·lectiu francès a Barcelona i alumnes, usuaris i amics.

L’acord, signat per Roger Guash, director general del Liceu, i per Nicolas Kassianides, director de l’Institut Francès d’Espanya, ha estat promogut per Pascale de Schuyter, directora de l’Institut Francès de Barcelona i estableix un seguit de conferències sobre la programació i les activitats del Gran Teatre al llarg de la temporada que l’equip del Liceu impartirà a la seu de l’Insitut Francès. Les primeres conferències seran sobre El capvespre dels déus, Serse, Simon Boccanegra, I Capuleti e i Montecchi i La bohème.

Aquestes xerrades s’emmarquen dins del projecte de difusió de l’òpera que des d’aquest any ha iniciat l’Institut arran de l’acord amb el Festival d’estiu d’Aix en Provence, a través del qual es projectaran a l’Institut els títols representats en aquest prestigiós festival francès.

Actualment l’Institut Francès de Barcelona, fundat l’any 1919, és el principal punt d’intercanvi cultural entre França i Catalunya.

Aleix Pratdepàdua (Departament de Màrqueting del Liceu), Nicolas Kassianides (Director de l’Institut francès d’Espanya), Roger Guasch (Director general del Liceu) i Pascale de Schuyter (Directora de l’Institut Francès de Barcelona).