Notícies

El Liceu lamenta la mort de Lluís Andreu, director artístic del Teatre entre 1981 i 1990

 

Barcelona, 7 d’abril de 2014

 

El Gran Teatre del Liceu lamenta profundament la mort ahir de Lluís Andreu, que va ser el primer director artístic del Teatre, i vol expressar el seu  condol a la família. 

Andreu en va ser director artístic des de l’any 1981- coincidint amb la constitució del Consorci del Gran Teatre del Liceu- , fins l’any 1990.

Amb el seu traspàs, el Liceu perd l’artífex que va contribuir, en un moment de canvi en la gestió del Teatre, a posar el Liceu en el lloc que li corresponia. Lluís Andreu va contribuir a la contractació de grans veus com Joan Pons, Jaume Aragall, Josep Carreras, Mirella Freni, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Montserrat Caballé i Luciano Pavarotti, entre d’altres. Així mateix, va potenciar el Cor i l’Orquestra Simfònica amb l’arribada d’Uwe Mund, Romano Gandolfi i Vittorio Sicuri.A banda de la seva activitat com a director artístic, Lluís Andreu va debutar al Liceu com a baríton l’any 1956. La seva carrera com a solista va arribar fins a la temporada 1966-67. Posteriorment, va treballar com a agent artístic. 

Ha estat una de les figures destacades de la història artística del Teatre i en la seva professionalització i exemplar millora.