Notícies

El Liceu s'apropa al territori amb un concert a la Catedral de Tarragona

Antoni Pallès, Director Musical del Liceu, amb Mn Josep Maria Serra, durant la presentació del concert benèfic a Tarragona.

El Cor del Gran Teatre del Liceu ofereix un concert benèfic a la Catedral Basílica de Tarragona el proper 17 de setembre a les 20h, dins del projecte social Tots som Liceu, que  acosta l’òpera al gran públic de tot Catalunya. La recaptació del concert es destinarà íntegrament a la reconstrucció de la capella de Santa Tecla de la Catedral de Tarragona.

“El Liceu no només és a La Rambla de Barcelona”-ha recordat avui Antoni Pallès, Director del Departament Musical- “dijous també hi serà aquí, a Tarragona, en la primera visita que el Cor fa a la ciutat”.

Pallès també ha insisitit en l’excepcionalitat de l’entorn: “Farem un concert dins d’una joia, la Catedral, amb una altra joia, l’orgue, que també és una obra d’art”. L’orgue data de mitjans del s. XVI i és una peça única de finals del plateresc a l’Estat Espanyol. 

Aquest emplaçament únic permetrà gaudir d’un recorregut per la música sacra, la música amb orgue i també l’òpera. Sota la direcció de Conxita Garcia, el Cor oferirà un programa format per peces de Bach, Mendelssohn, Casals, Rossini, Verdi i Mozart. “Bach és el fonament de la nostra cultura musical, i tant Mendelssohn com Pau Casals van posar en valor aquest patrimoni”, explica Pallès.

Així la música de Pau Casals també tindrà una presència especial amb temes com O vos omnes, Nigra sum o L’estel (El Pessebre). La vessant més operística de la vetllada inclou títols com La flauta màgica, Cavalleria rusticana i Nabucco, títol amb el que el Liceu obrirà la temporada 2015/16.

El Liceu reafirma amb aquest concert la importància de les gires pel territori i consolida el projecte Tots som Liceu, una iniciativa que continua durant la temporada 2015/16. “Des del Liceu no volem fer un esdeveniment excepcional. L’important és la feina del dia a dia i engeguem projectes que ja feiem i seguirem fent”.

Al llarg de la passada temporada el Cor i  l’Orquestra van difondre amb èxit el seu repertori per ciutats com Sant Cugat, l’Espluga de Francolí i barris de Barcelona com Poblenou – Casino de l’Aliança- i Ciutat Vella – Santa Maria del Pi-.

Podeu consultar aquí el programa complet.

Cor del Gran Teatre del Liceu. (Foto. A. Bofill)