Notícies

El Liceu surt a La Rambla per Sant Jordi

Dijous 23 d’abril, diada de Sant Jordi, el Gran Teatre del Liceu va sortir per primera vegada al carrer per apropar l’òpera i la cultura als barcelonins. El Teatre va ubicar a Les Rambles una gran parada de sis metres on es van vendres llibres relacionats amb l’òpera, la música i la història del Teatre. Durant la jornada, també vam comptar amb la primícia del nou llibre del periodista Jaume Radigales, Una tarda a l’òpera, que es va presentar en directe en un programa especial de Catalunya Música des del Saló dels Miralls.

El Liceu promou, amb aquesta nova iniciativa, el fàcil accés a la cultura operística tant als visitants com als curiosos que es van aproximar a aquesta parada ubicada davant de la façana històrica del Teatre. Des de primera hora del matí es van vendre els llibres editats pel Liceu i les darreres novetats editorials relacionades amb el món de l’òpera i la lírica, així com entrades per als espectacles, programes de mà –de la present temporada i anteriors-, el llibre de la temporada2014/15, i l’edició especial de Sant Jordi de la Liceu Box.

Els llibres La Música de la Memoria del director d’orquestra Xavier Güell, i El Círculo del Liceo: Historia, Arte y Cultura de Francesc Fontbona van ser dos dels títols destacats de la jornada que es van poder adquirir a la parada del Teatre.

Catalunya Música també va ser protagonista en aquesta especial diada, l’emissora es va instal·lar al Saló dels Miralls per oferir en directe un programa especial conduït per Pere Andreu Jariod i on Jaume Radigales va presentar el seu nou llibre Una tarda a l’òpera, editat per l'Editorial Huygens i que ha comptat amb la col·laboració del Gran Teatre. El programa, va comptar amb la participació, entre d’altres, el director musical del Liceu, Josep Pons. A la tarda, de 18h a 19h, Radigales va firmar exemplars del seu nou llibre a la parada del Liceu.

El llibre Una tarda a l’òpera, que manté el títol del programa de ràdio que des de fa tretze anys presenta Jaume Radigales, és una guia operística adreçada tant als erudits com als qui es volen iniciar en el gènere. Coincidint amb la commemoració dels 15 anys de reobertura del Gran Teatre del Liceu, Huygens Editorial –que inicia amb aquest títol la col·lecció de música "La Sonata de Vinteuil" presenta aquesta proposta que ordena cronològicament i per temàtica fins a dos-cents vint-i-cinc títols des del segle XVII fins al segle XX.