Notícies

El Liceu surt al carrer amb un concert el dia de la Mercè

 

L’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu oferiran un concert gratuït el dia de la Mercè, a l’Avinguda de la Catedral, com a part dels actes commemoratius dels 15 anys de la reobertura del Liceu. El programa  inclou els més famosos  cors i fragments musicals de la història de l’òpera, com Va pensiero de Nabucco, Patria oppressa de Macbeth o les danses simfòniques de West Side Story, entre molts d’altres, sota la batuta de Josep Pons, director musical del Liceu i Peter Burian com a director del Cor. En una pantalla gegant, situada a la Plaça de la Catedral, s’aniran projectant els títols de cadascuna de les peces així com una sèrie de vídeos commemoratius del 15 aniversari del Liceu. 

El Liceu torna d’aquesta manera a trepitjar el carrer i s’acosta a la societat, amb la voluntat de convertir-se en futurs anys en un concert de benvinguda de la temporada cultural a Barcelona.

Aquest concert obert a tota la ciutadania forma part dels diversos actes de la celebració dels 15 anys de la reobertura del Liceu, pensats com a mostra d’agraïment a la ciutat, al barri, a la societat en general, als mecenes, i també a les administracions públiques, la Societat del Liceu, els abonats i el públic en general. Sense la complicitat de tots ells no hauria estat possible reinaugurar el Liceu, ara fa 15 anys, després de l’incendi. Precisament, el lema d’aquest 15 aniversari és “Tots som Liceu”, que evoca l’històric “El Liceu de tots”. 

  

Horari

De 20.30 a 21.45 h

Lloc

Avinguda de la Catedral

Gratuït

 

Programa

Cors de Verdi: 

Va pensiero de Nabucco

Patria oppressa  de Macbeth 

Cor de matadors  de La Traviata 

Cor de gitanos d’ Il Trovatore. 

Bizet:

Les voici, voici la quadrille de l’òpera Carmen

Wagner:

Preludi i mort d’Isolda de Tristany i Isolda 

Marxa i cor de convidats de Tannhäuser

Borodín:

Danses polovtsianes de l’òpera El príncep Ígor 

Bernstein:

Danses simfòniques de West Side Story