Notícies

José Cura serà Otello a l'òpera de Verdi al Liceu

Barcelona, 3 de desembre de 2015. El tenor José Cura torna aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu per protagonitzar l’òpera Otello, de Verdi, en substitució d’Aleksandrs Antonenko, qui ha cancel·lat la seva participació per raons personals. Cura cantarà a les funcions del 21, 26 i 29 de gener i 1 de febrer, mentre que el nord-americà Carl Tanner interpretarà el rol protagonista a les funcions dels dies 4 i 7 de febrer.

José Cura (Argentina, 1962) es reencarna un cop més en el protagonista shakespearià després que ja ho fes al mateix Liceu la temporada 2006/07 amb una producció del Gran Teatre dirigida per Willy Decker i sota la batuta d’Antoni Ros-Marbà.

Al maig del 2015 José Cura ja va protagonitzar aquesta mateixa producció d’Otello de la Deutsche Oper de Berlin i que ara arriba a Barcelona. Es tracta d’un potent muntatge que permet a Cura treure tota la força dramàtica i emotiva del personatge. Un rol que el tenor va debutar l’any 1997 i des d’aleshores ha interpretat a teatres com el Metropolitan de Nova York, l’Staatsoper de Vienna, Opernhaus Zürich i el Colón de Buenos Aires.

José Cura va debutar al Liceu per sorpresa la temporada 2000/01 en substituir només en una funció a Josep Carreras, que estava malalt, a Samson et Dalila. Va tornar amb Il corsaro en versió concert (2004/05), l’esmentada Otello de Verdi (2005/06), Andrea Chénier (2007/08) i el programa doble Cavalleria rusticana / Pagliacci (2010/11).

Per la seva banda Carl Tanner (Virginia, 1962) va debutar professionalment l’any 1992 com a membre del Programa d'Aprenents de l’Òpera de Santa Fe i ha cantat als principals teatres d'òpera del món com el Met de Nova York, la Washington National Opera, Munich, Berlin, l’Òpera de San Francisco o el Covent Garden, on interpretarà el rol de Luigi a Il Tabarro, de Puccini, immediatament després del seu pas pel Liceu. Només ha cantat un cop al Liceu: Turandot a la temporada 2008/09, en el rol del príncep Calaf, un dels papers que l’han acompanyat al llarg de la seva trajectòria, com el d’Otello, Samson (Samson et Dalila) o Manrico (Il Trovatore).