Notícies

La soprano ucraïnesa Olga Kulchynska guanya el 52è Concurs Viñas

Olga Kulchynska (Foto: A. Bofill)
Benjamin Bliss, Olga Kulchynska i Anatoli Sivko (Foto: A. Bofill)

La soprano ucraïnesa Olga Kulchynska ha guanyat el Primer Gran Premi del 52 Concurs de Cant Francesc Viñas, que va celebrar la Prova Final el passat 25 de gener al Gran Teatre del Liceu. El jurat va entregar els dos Segons Premis al tenor nord-americà Benjamin Bliss i al baix bielorús Anatoli Sivko.  Els tenors Beomjin Kim (Corea) i  Matthew Grills (Estats Units), van recollir respectivament el Quart i Cinquè premi del certamen. També dins dels Premis Oficials la soprano russa Galina Averina es va endur el Sisè Premi.

El Jurat Internacional del 52è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas el formen la Sra. Christina Scheppelmann, Sr. Francisco Araiza, Sr. Jesús Iglesias, Sra. Raina Kabaivanska, Sr. Peter Katona, Sra. Enedina Lloris, Sr. Joan Matabosch, Sra. Lenore Rosenberg, Sr. Christian Schirm, Sr. Christoph Seuferle i Sr. James Vaughan.

El Concurs Viñas, que enguany ha batut rècord de participació amb 607 concursants procedents de 61 països, concedeix un total de 103.000 euros repartits entre tots els premis, així com també contractes i borses d’estudi als guanyadors.

Podeu consultar aquí el veredicte complet del jurat.