Notícies

"La Traviata" de David McVicar commemora els 15 anys del nou Liceu

Roger Guasch: "La temporada 2014/15 s’obre amb un increment del 4,5% del nombre d’abonaments"


Barcelona, 7 d’octubre de 2014

La Traviata
de Giuseppe Verdi inaugura la temporada  2014/15 del Gran Teatre del Liceu amb una de les més grans òperes del repertori operístic mundial. Una posada de llarg per a una òpera popular que s’ha representat al Liceu 232 vegades i ara ho fa amb un doble repartiment de veus. La primera funció, la del 14 d’octubre, serà la que simbolitzarà la commemoració del 15 aniversari de la reconstrucció del Liceu.

El director d’escena és David McVicar que després de l’èxit assolit amb l’Agrippina de la temporada passada, dirigeix ara aquest drama operístic basat en la famosa novel·la La dama de les camèlies d’Alexandre Dumas (fill). La direcció musical correrà a càrrec d’Evelino Pidò, prestigiós director d’orquestra que ara debuta al Liceu. Es tracta d’una coproducció del Gran Teatre del Liceu, l’Scottish Opera de Glasgow, la Welsh National Opera de Cardiff i el Teatro Real de Madrid.

Com explica David McVicar, aquesta és una Traviata més salvatge, “Tothom té al cap una Traviata que té lloc en mig del luxe del Palau de Versalles. Però això no és el que succeeix de debò. Aquesta història passa en un món marginal, habitat per cortesanes, actrius i sirventes, a les quals els homes de classe alta acudeixen per evadir-se dels seus matrimonis o per adquirir experiència sexual. I una història així només pot passar fins als anys 20 perquè després de la Primera Guerra el context canvia radicalment”.

L’obra comptarà amb un doble repartiment de cantants, entre els qual cal destacar Patricia Ciofi i Elena Mosuc  en el paper de Violetta, Charles Castronovo i Leonardo Capalbo en el paper d’Alfredo i Vladimir Stoyanov i Àngel Òdena en el paper de Giorgio Germont, entre d’altres.

S’han programat 11 funcions durant el mes d’octubre (dies 14,15, 17, 18,20, 21,23,24,26,28 i 29) a les que s’hi afegiran les 8 programades pel mes de juliol de 2015 (del dia 8 al 18 de juliol), amb el mateix muntatge. En total 19 “traviates”, l’òpera amb més funcions dins l’actual temporada.

Creix el nombre d’abonaments

El director general, Roger Guasch, va assenyalar que aquest any el Gran Teatre del Liceu ha registrat un 4,5% més d’abonaments, trencant així amb una tendència negativa que es repetia des de la temporada 2007-08. La temporada 2014/15 comença amb un lleuger increment en el número d’abonaments, que ara totalitzen 16.291. S’inverteix la tendència dels darrers anys i per primer cop el número d’altes supera al de baixes.

Un inici de temporada optimista

El Liceu inicia la temporada, a més a més, amb una nova directora artística i amb la ratificació de l’acord amb Cor i Orquestra de la cessió de drets audiovisuals. El director general del Liceu va valorar tots aquests fets com un tornada a la normalitat “tot recuperant la il·lusió”.