Notícies

L'Ajuntament fa una ferma defensa de l'òpera al 53 Concurs Tenor Viñas

Teresa Berganza.

Barcelona, 16 de gener 2016. El tercer tinent d’alcalde Jaume Asens ha presentat el tradicional acte inaugural del 53 Concurs Tenor Viñas al Saló de Cent i ha insistit en la tasca que duu a terme el Liceu de democratitzar l’òpera i acostar-la més al carrer: “No és cert que l'òpera sigui elitista ni que sigui cara. Cal esborrar aquest prejudici”.

El pregó de la mezzosoprano Teresa Berganza va tenir un marcat accent social destacant la importància de la cultura com a ascensor social. “La cultura, la música, permet que la societat sigui millor. El Concurs Tenor Viñas, per tant, forma part del projecte social del Liceu”.

L’acte, al que hi va assistir la presidenta del jurat del concurs i directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann; i el director general del Teatre, Roger Guasch, va cloure amb un recital d’àries d’òperes de Verdi, temes de teatre musical americà i cançons espirituals a càrrec de Simon Estes i la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze, Premi Tenor Viñas 2006.

El concurs, fundat el 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, compta en aquesta edició amb 568 cantants ( 265 sopranos, 53 mezzosopranos, 1 contralt, 118 tenors, 5 contratenors, 83 barítons, 29 baixos i 14 baix barítons) procedents de 60 paisos, entre els quals destaca Corea, que hi aporta 160 cantants, seguit de 51 russos i 30 espanyols. Després de les proves eliminatòries realitzades a París, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles, Madrid i Barcelona, el Gran Teatre del Liceu acull aquesta setmana la Prova Final i proclamació pública del veredicte del jurat.

Diumenge 24 de gener se celebra el concert final dels premiats, que hi actuen acompanyats de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Óliver Díaz. 

Acte inaugural del 53 Concurs Tenor Viñas al Saló de Cent.