Notícies

L'Orquestra i el Cor clouen la Mercè amb un tast de la temporada

Foto: Paco Amate

Barcelona, 21 de setembre de 2016. El proper diumenge 25 de setembre a les 20h, el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu oferiran al Moll de la Fusta de Barcelona un concert gratuït obert a la ciutadania amb una selecció de fragments d’òperes de Mozart, Verdi, Donizetti o Massenet entre d´altres, dins de la programació de la Mercè 2016. L'orquestra, sota la direcció del mestre Josep Pons, director musical del Liceu, i el Cor, dirigit per Conxita Garcia, comptaran també amb la participació de la soprano Marta Mathéu i del baríton Carlos Daza.

El programa del concert ofereix així un tast dels fragments i àries més conegudes dels títols inclosos en la present temporada 2016/17, que s’inaugura el proper 7 d’octubre amb una majestuosa producció de Macbeth. D’aquesta òpera de Verdi el Cor interpretarà “Patria oppresa” i “Che faceste? Dite sù!”, mentre que de títols com Le nozze di Figaro s’interpretaran “Hai già vinta la causa” i “Deh vieni non tardar”. La “Meditació” de Thaïs (Massenet), el preludi de Rigoletto (Verdi), el conegut “Coro di Zingari” de Il trovatore (Verdi) o el duet “Lippen schweigen” de La viuda alegre (Lehár) també s’inclouen al programa.

El concert, de lliure accés, serà conduït pels Homes Clàssics de El Suplement de Ricard Ustrell (Catalunya Ràdio), Albert Galceran i Pedro Pardo. Ells seran els encarregats d’introduir i contextualitzar els temes de les diferents òperes que s’interpretaran en directe. El concert de l’Orquestra i el Cor del Liceu es celebra per tercer any consecutiu en el marc de la Mercè -a l’Avinguda de la Catedral en les dues anteriors ocasions- i ja ha esdevingut una tradició dins dels actes de la Festa Major que cada tardor dóna la benvinguda a la nova temporada operística de la ciutat.

Podeu consultar aquí el programa complet.