Notícies

'Lucia di Lammermoor' arriba a més de 80 sales de cinema

Barcelona, 23 de desembre de 2015. La funció de Lucia di Lammermoor del passat 23 de desembre al Gran Teatre del Liceu es va retransmetre en directe a més de vuitanta cinemes i 13 països, principalment d’Europa, i properament s’emetrà en diferit també a França, Itàlia i els Estats Units. El Liceu acosta així un cop més l’òpera a nous públics dins del projecte Tots Som Liceu. I Capuletti e i Montecchi serà al juny la propera òpera en veure’s també als cinemes.

Un desplegament tècnic amb vuit càmeres Full HD repartides per la platea, una grua a una de les llotges del prosceni i fins i tot a l’interior de la torre de l’escenografia, van permetre seguir en directe l’òpera a través de la gran pantalla a més de 5.000 espectadors. En total Lucia di Lammermoor, amb Juan Diego Flórez i Elena Mosuc en els rols protagonistes, es va veure en directe a més de vuitanta cinemes d’arreu del món, amb subtítols en 6 idiomes, i es veurà properament en diferit a altres 11 sales a països d’Europa com Itàlia o França, però també als EUA.

En el cas de Catalunya, l’emissió en directe de Lucia di Lammermoor, amb subtítols en català, es va poder veure a Barcelona (Cinesa Diagonal, Heron City, Cinesa Diagonal i Cinemes Girona), Mataró (Mataró Parc), Terrassa (Parc Vallès), Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Ripollet i Lleida.

A la resta de l’Estat va veure a cinemes de Madrid, Sant Sebastià, Múrcia, Santander, Bilbao, Ciutadella (Menorca), Sevilla, Logroño, Oviedo, Santiago de Compostela, Zamora i Valladolid, entre d’altres.

Sense dubte l’èxit de la retransmissió de Norma als cinemes la passada temporada 2014/15, seguida per més de 180.000 espectadors, ha fet que el Liceu aposti per aquests tipus d’esdeveniments que sense dubte acosten el món de l’òpera en general i la programació del Liceu en particular al gran públic, en una tasca social que s’inclou dins del programa Tots Som Liceu. I Capuletti e i Montecchi, de Bellini, serà la propera òpera que es veurà als cinemes en directe des del Liceu l’1 de juny.