Notícies

Més de 130.000 espectadors segueixen ‘Norma’ al cinema en directe des del Liceu

Cinesa Diagonal durant la retransmisió de 'Norma'. (Foto: A. Bofill)
Un dels operadors de càmera moments abans de començar la retransmissió.
Interior de la unitat mòbil situada al carrer Unió.

El Teatre es converteix en pioner en sistema d’emissió 4K, que millora l’HD (alta definició)

18/02/2015. La darrera representació de Norma al Liceu va arribar a més de 130.000 espectadors d’arreu del món, que van seguir en directe la retransmissió a 130 sales de cinema majoritàriament d’Europa. Al llarg de la temporada cinemes d’EUA, Llatinoamèrica i Àsia emetran en diferit l’enregistrament de l’òpera protagonitzada per Sondra Radvanovsky, arribant a 56.000 espectadors més.

Si fa catorze anys el Liceu va ser pioner en les retransmissions d’òpera en viu als cinemes amb Full HD i so Dolby 5.1., ara torna a posar-se al capdavant convertint-se ens els primer teatres del món que fa servir la tecnologia 4K, que millora notablement l’alta definició.

L’èxit al cinema també ve acompanyat d’un èxit a la taquilla. De les 7 funcions programades de Norma, tres d’elles han penjat el cartell de sold out. Amb una ocupació global del 98,2%, l’òpera de Bellini esdevé una de les vint òperes més vistes en tota la història del Liceu. 

EMISSIÓ PER TELEVISIÓ

A més de l’exhibició en cinemes, el Liceu ha arribat a un acord amb el canal francès Mezzo per a la retransmissió de Norma a tot el món per televisió, en diferents franges horàries al llarg de 2014 i 2015. El canal especialitzat en música clàssica arriba a 38 països i té més de 16 milions d’abonats.