Notícies

Ralf Weikert substituirà Ros-Marbà en la direcció musical d'Arabella

El director austríac Ralf Weikert ha dirigit al Liceu en sis ocasions.

Barcelona, 3 de novembre del 2014

El director austríac Ralf Weikert substituirà el mestre Antoni Ros-Marbà en la direcció musical d'Arabella, l'òpera d'Strauss que s'estrenarà al Gran Teatre del Liceu el proper 17 de novembre.

Durant el mes de setembre, el mestre Ros-Marbà va patir una sèrie d’episodis de taqui-arítmia que s’han tornat a reproduir durant la passada setmana i que l’han portat a que sigui baixa a darrera hora, havent-se de sotmetre per prescripció mèdica a un tractament de repòs, segons el comunicat mèdic remès al Teatre. 

Davant aquesta situació, la direcció artística i la direcció musical del Liceu han optat pel mestratge i veterania de Ralf Weikert, una opció que satisfà plenament el Teatre donada la gran qualitat del mestre en una obra tan difícil i davant un canvi sobtat. Weikert s’incorpora avui dilluns als assajos de l'Orquestra. 

En la seva dilatada trajectòria professional, Weikert ha estat director musical de l'Òpera de Bonn, director artístic i titular de l'Òpera de Frankfurt, director artístic de l'Òpera de Zuric, director titular de la Mozarteum Orchestra i del Landestheater de Salzburg.

És convidat habitual dels festivals de Salzburg, Ais de Provença, Bregenz i Arena de Verona, entre d'altres. Ha actuat als teatres i auditoris més importants del món, com la Staatsoper de Viena i Munic, Deutsche Oper de Berlín, Metropolitan de Nova York i Òpera de San Francisco.